Siberische 'Rocky' slaat zichzelf naar pensioen Boks Nieuws
Boks Nieuws

Siberische 'Rocky' slaat zichzelf naar pensioen

Siberische 'Rocky' slaat zichzelf naar pensioen

Ruslan Provodnikov, beter bekend als de Siberische 'Rocky' is er klaar mee. Na zijn laatste wedstrijd afgelopen weekend in Moskou hangt hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen.

Tijdens de bloei van zijn carrière stond Provodnikov bekend als een zeer agressieve bokser met een formidabele stootkracht, uithoudingsvermogen en een uitzonderlijk duurzame kin. Op zondag in Moskou keerde voormalig World Boxing Organization (WBO) junior kampioen weltergewicht voor het eerst sinds 2016 terug naar de ring.

Provodnikov won een vijfronde split decision tegen UFC-titeluitdager Ali Bagautinov en bevestigde gelijk dat zijn carrière voorbij is. De wedstrijd werd uitgevochten onder boksregels als onderdeel van een groot liefdadigheidsevenement.

Het is genoeg

Na het gevecht maakte de 37-jarige Providnikov duidelijk dat hij met pensioen was en niet van plan was terug te komen in een gesanctioneerd gevecht. Eerder dit jaar waren er geruchten dat hij zijn carrière zou kunnen hervatten.

,,Ik wil alleen maar zeggen dat ik mijn carrière heb beëindigd. Het lot gaf me zo'n pad in het leven. Ik wil mijn fans bedanken voor alles", zei Provodnikov. Provodnikov was van 2013 tot 2014 WBO-kampioen en het laatste pro-gevecht van zijn carrière vond medio 2016 plaats, toen hij in twaalf ronden oorlog werd uitgeschakeld door John Molina.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws