BOKSEN: Russische 'Rocky' maakt comeback naar de ring
Home / Nieuws / Boks Nieuws / BOKSEN: Russische ‘Rocky’ maakt comeback naar de ring

BOKSEN: Russische ‘Rocky’ maakt comeback naar de ring

De voormalige WBO-kampioen licht weltergewicht Ruslan ‘The Russian Rocky’ Provodnikov komt uit pensioen om zijn professionele carrière te hervatten. Provodnikov (25-5, 18 KO’s) is van plan om in het najaar van 2020 terug te keren.

De hardnekkige vechter Provodnikov is van plan om in het najaar van 2020 terug te keren naar de ring, volgens zijn manager Vadim Kornilov, die het nieuws aan Tass meldde. De 36-jarige Provodnikov ging vier jaar geleden met pensioen na zijn verlies tegen John Molina Jr. op 11 juni 2016.

Marcos Maidana heeft het ook over terugkeer naar de ring. Provodnikov vs. Maidana zou een absolute klassieke oorlog zijn. “We hadden al een voorstel liggen om tegen Maidana te boksen. En dit voorstel wordt aan het einde van het jaar als een potentiële wedstrijd beschouwd. We zijn er echter nu nog niet klaar voor”, zei Kornilov tegen Tass.

Tegen Manny Pacquiao

De reusachtige Provodnikov veroverde de WBO 140-pond titel op kampioen Mike Alvarado (40-5, 28 KOs) in de 10e ronde op 19 oktober 2013. Helaas voor Provodnikov verloor hij zijn WBO 140-pond titel in zijn eerste verdediging tegen Chris Algieri op 14 juni 2014 in Brooklyn, New York.

Manny Pacquiao zou de ideale man zijn voor Provodnikov om te vechten, maar hij is ook de minst waarschijnlijke. Als de 37-jarige Tim Bradley (33-2-1, 13 KO’s) met pensioen zou gaan. Dan zou Provodnikov een uitstekende tegenstander zijn om te vechten. De voormalige wereldkampioen in twee divisies Bradley versloeg Provodniko op 16 maart 2013 in Carson, Californië.

Bekijk ook

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page