BOKSEN: Russische 'Rocky' maakt comeback naar de ring Boks Nieuws
Boks Nieuws

BOKSEN: Russische 'Rocky' maakt comeback naar de ring

BOKSEN: Russische 'Rocky' maakt comeback naar de ring

De voormalige WBO-kampioen licht weltergewicht Ruslan ‘The Russian Rocky’ Provodnikov komt uit pensioen om zijn professionele carrière te hervatten. Provodnikov (25-5, 18 KO's) is van plan om in het najaar van 2020 terug te keren.

De hardnekkige vechter Provodnikov is van plan om in het najaar van 2020 terug te keren naar de ring, volgens zijn manager Vadim Kornilov, die het nieuws aan Tass meldde. De 36-jarige Provodnikov ging vier jaar geleden met pensioen na zijn verlies tegen John Molina Jr. op 11 juni 2016.

Marcos Maidana heeft het ook over terugkeer naar de ring. Provodnikov vs. Maidana zou een absolute klassieke oorlog zijn. "We hadden al een voorstel liggen om tegen Maidana te boksen. En dit voorstel wordt aan het einde van het jaar als een potentiële wedstrijd beschouwd. We zijn er echter nu nog niet klaar voor", zei Kornilov tegen Tass.

Tegen Manny Pacquiao

De reusachtige Provodnikov veroverde de WBO 140-pond titel op kampioen Mike Alvarado (40-5, 28 KOs) in de 10e ronde op 19 oktober 2013. Helaas voor Provodnikov verloor hij zijn WBO 140-pond titel in zijn eerste verdediging tegen Chris Algieri op 14 juni 2014 in Brooklyn, New York.

Manny Pacquiao zou de ideale man zijn voor Provodnikov om te vechten, maar hij is ook de minst waarschijnlijke. Als de 37-jarige Tim Bradley (33-2-1, 13 KO's) met pensioen zou gaan. Dan zou Provodnikov een uitstekende tegenstander zijn om te vechten. De voormalige wereldkampioen in twee divisies Bradley versloeg Provodniko op 16 maart 2013 in Carson, Californië.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws