Ruzie: Ex Bokskampioen Heather Hardy faalt voor dopingtest Nieuws
Nieuws

Ruzie: Ex Bokskampioen Heather Hardy faalt voor dopingtest

Ruzie: Ex Bokskampioen Heather Hardy faalt voor dopingtest
Ruzie: Ex Bokskampioen Heather Hardy faalt voor dopingtest

Heather Hardy, de voormalige vedergewicht titelhouder, is positief getest op de verboden stof furosemide.

De WBC kondigde donderdagavond aan dat de vrijwillige anti-dopingvereniging aan de sanctie-instantie rapporteerde dat Hardy's A-monster door een willekeurige test, op 12 september in verband met het WBC Clean Boxing Program positief terugkwam voor het verboden diureticum, Furosemide.

ZIE OOK >> Heather Hardy verliest titel aan Amanda Serrano

Furosemide wordt meestal gebruikt om het gewicht te verminderen of als maskeermiddel voor andere verboden stoffen. Op 13 september in het Hulu Theatre in Madison Square Garden in New York, verloor Hardy (22-1, 4 KO's), 37, haar wereldtitel toen ze haar eerste verdediging tegen Amanda Serrano maakte.

Woedend

Nadat de testresultaten van Hardy waren bekendgemaakt, schreef ze op sociale media dat de reden voor haar positieve test was omdat ze een voorgeschreven medicijn had genomen dat de stof erin bevatte.

"Mijn VADA-testresultaten kwamen net terug, negatief voor prestatiebevorderende geneesmiddelen, maar ontdekten een voorgeschreven medicijn dat werd gebruikt om nier- en hartproblemen te behandelen," schreef Hardy.

Levensgevaarlijk

Serrano die een goede vriendin is van Hardy is woest op Hardy en startte een ruzie op twitter: "Ik ben woedend! Ik heb vanaf dag 1 respect voor Heather Hardy," schreef Serrano. Mijn test is gisteren terug gekomen, SCHOON! Ik heb nog nooit vals gespeeld in mijn leven. "

"Alsjeblieft, het is levensgevaarlijk om doping te gebruiken, ik wil antwoorden en wel nu." De aankomende periode zal moeten blijken of Hardy gevolgen zal ondervinden door het gebruikte medicijn zoals een schorsing of boete.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws