Home / Nieuws / Boks Nieuws / Promotor beweert: Afro-Amerikaanse boksers slachtoffers racisme

Promotor beweert: Afro-Amerikaanse boksers slachtoffers racisme

Sarah Fina, van Greg Cohen Promotions beweert dat Afro-Amerikaanse boksers zwaar gediscrimineerd worden.

Nina doet de beweringen naar aanleiding van de dopingaffaire rond bokser Jarel Miller, deze stond gepland te vechten tegen meervoudig bokskampioen Anthony Joshua op 1 juni aanstaande. Miller kreeg geen toestemming om tegen Joshua te vechten na een “ongunstige bevinding” bij een dopingtest genomen op 20 maart.

“Jarrell Miller wordt aan het kruis genageld vanwege een mislukte drugstest, puur omdat hij een Afro-Amerikaanse jager is. Ten eerste kan ik valsspelen absoluut niet goedkeuren. Met dat alles gezegd, is het moeilijk voor mij om niet te denken dat hij aan het kruis genageld wordt omdat hij een Afro-Amerikaanse bokser is” zei Fina op sociale media.

Totale willekeur

Ze wees erop dat de Mexicaanse vechter Saul ‘Canelo’ Alvarez onlangs een $ 360m (£ 280m) multi-fight deal met de streaming-omroep DAZN ondertekende, ondanks een verbod van zes maanden voor het falen van twee drugtests. Hij beweerde dat hij besmet vlees had gegeten.

LEES OOK > Bokswedstrijd tussen Anthony Joshua en Jarell Miller van de baan

“Zelfs de vechter die werd gevraagd om Miller, te vervangen,Luis Ortiz, testte op verboden stoffen,” voegde Fina eraan toe. De 40-jarige testte in 2017 positief op verboden stoffen, maar vermeed een verbod omdat officials ontdekten dat hij medicijnen nam voor hoge bloeddruk.

Bekijk ook

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.

Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.