Ondanks verbod blaast Boksbond AIBA de wereldbeker nieuw leven in Nieuws
Nieuws

Ondanks verbod blaast Boksbond AIBA de wereldbeker nieuw leven in

Ondanks verbod blaast Boksbond AIBA de wereldbeker nieuw leven in
Ondanks verbod blaast Boksbond AIBA de wereldbeker nieuw leven in

Het bestuur van de Internationale boksbond AIBA vrijdag bekendgemaakt dat het de ter ziele gegane wereldbeker nieuw leven in zal blazen.

De AIBA plant de wedstrijden in Russische stad Nizhni Novgorod, welke gekozen is om de finales van oktober te organiseren. De AIBA in het verdom hoekje, en is door het Internationaal Olympisch Comité ontdaan van zijn recht om te boksen op de Tokyo Games vanwege ernstig wanbeheer.

Het laatste team dat de boks wereldbeker in 2008 was Cuba in Moskou. Een verklaring van de AIBA zegt dat het motto 'Boxing for Peace' in 2020 werd ontworpen ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Verboden

Het kiezen van een Russische stad om de finale te organiseren, druist in tegen het verbod van het Wereldantidopingagentschap om Rusland te verbieden bepaalde internationale wedstrijden te organiseren.

WADA legde in december vier jaar internationale uitsluiting op aan Rusland vanwege zijn door de staat gesponsorde dopingplan, waardoor Rusland werd verboden deel te nemen aan evenementen zoals de Olympische Spelen van Tokio dit jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws