VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland Nieuws
Nieuws

VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland

VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland
VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft Rusland vier jaar lang alle sport verboden, inclusief de Olympische Spelen van 2020 en de finale van de Wereldbeker in 2022.

Het land heeft nepbewijs verzameld en bestanden verwijderd die verband houden met positieve dopingcontroles die kunnen hebben bijgedragen aan het identificeren van overtredingen door Russische sporters. Het uitvoerend comité van WADA nam de beslissing nadat deze concludeerde dat het met laboratoriumgegevens was geknoeid.

UKAD-topman Nicole Sapstead zei: "We verwelkomen het besluit van vandaag om RUSADA niet-conform te verklaren en de beslissende actie van het uitvoerend comité van WADA om Russische sancties en ondersteunend personeel vier jaar lang sancties op te leggen.

Vechtsport zwaar getroffen

Het verbod is een zure appel voor de activiteiten die als vechtsporten op de Olympische spelen worden aangemerkt zoals Boksen, Karate, Judo, Taekwondo en Worstelen maar ook schermen is uitgesloten.

Rusland heeft 21 dagen om tegen de beslissing in beroep te gaan via het Hof van Arbitrage voor Sport. Sky's sportcorrespondent Martha Kelner heeft gezegd dat het land naar verwachting in beroep gaat. Individuele Russische atleten die niet door het schandaal zijn getroffen, kunnen nog steeds in wedstrijden concurreren onder een neutrale vlag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws