VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland

VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland

VERBOD: Vechtsporters slachtoffer wereldwijde ban op Rusland
President Putin met Russische Vechtsporters

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft Rusland vier jaar lang alle sport verboden, inclusief de Olympische Spelen van 2020 en de finale van de Wereldbeker in 2022.

Het land heeft nepbewijs verzameld en bestanden verwijderd die verband houden met positieve dopingcontroles die kunnen hebben bijgedragen aan het identificeren van overtredingen door Russische sporters. Het uitvoerend comité van WADA nam de beslissing nadat deze concludeerde dat het met laboratoriumgegevens was geknoeid.

UKAD-topman Nicole Sapstead zei: “We verwelkomen het besluit van vandaag om RUSADA niet-conform te verklaren en de beslissende actie van het uitvoerend comité van WADA om Russische sancties en ondersteunend personeel vier jaar lang sancties op te leggen.

Vechtsport zwaar getroffen

Het verbod is een zure appel voor de activiteiten die als vechtsporten op de Olympische spelen worden aangemerkt zoals Boksen, Karate, Judo, Taekwondo en Worstelen maar ook schermen is uitgesloten.

Rusland heeft 21 dagen om tegen de beslissing in beroep te gaan via het Hof van Arbitrage voor Sport. Sky’s sportcorrespondent Martha Kelner heeft gezegd dat het land naar verwachting in beroep gaat. Individuele Russische atleten die niet door het schandaal zijn getroffen, kunnen nog steeds in wedstrijden concurreren onder een neutrale vlag.

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page