Home / Nieuws / Boks Nieuws / IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status

IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status

Wereld boksbond AIBA maar net aan faillissement ontsnapt

Het IOC heeft de Olympische status van de AIBA geschrapt en organiseert nu kwalificerende en laatste toernooien voor de Tokyo Games 2020.

De in Lausanne gevestigde AIBA heeft gezegd dat het bijna failliet gaat met schulden van ongeveer $ 17 miljoen. Het is afgesloten uit de inkomsten van Tokio en de Wereldkampioenschappen voor mannen en vrouwen in 2019 in Rusland zijn niet langer Olympische kwalificatiewedstrijden.

Na de verkiezing van AIBA-president Gafur Rakhimov, die onder federale sancties van de Verenigde Staten voor vermeende banden met de Oost-Europese georganiseerde misdaad, deed het IOC vorig jaar onderzoek naar het bestuur, schulden en integriteit van Olympische wedstrijden.

Algemeen aangenomen besluit

Leden van het Internationaal Olympisch Comité stemden vorige maand in met de aanbeveling van de raad van bestuur om de Olympische status van AIBA op te schorten.

AIBA leed “zeer serieuze reputatieschade, juridische en financiële risico’s” gecreëerd voor het IOC en zijn Amerikaanse belanghebbenden, zei Nenad Lalovic, voorzitter van het Olympisch onderzoekspanel.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.