IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status Nieuws
Nieuws

IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status

IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status
IOC ontneemt Boksbond AIBA Olympische status

Het IOC heeft de Olympische status van de AIBA geschrapt en organiseert nu kwalificerende en laatste toernooien voor de Tokyo Games 2020.

De in Lausanne gevestigde AIBA heeft gezegd dat het bijna failliet gaat met schulden van ongeveer $ 17 miljoen. Het is afgesloten uit de inkomsten van Tokio en de Wereldkampioenschappen voor mannen en vrouwen in 2019 in Rusland zijn niet langer Olympische kwalificatiewedstrijden.

Na de verkiezing van AIBA-president Gafur Rakhimov, die onder federale sancties van de Verenigde Staten voor vermeende banden met de Oost-Europese georganiseerde misdaad, deed het IOC vorig jaar onderzoek naar het bestuur, schulden en integriteit van Olympische wedstrijden.

Algemeen aangenomen besluit

Leden van het Internationaal Olympisch Comité stemden vorige maand in met de aanbeveling van de raad van bestuur om de Olympische status van AIBA op te schorten.

AIBA leed "zeer serieuze reputatieschade, juridische en financiële risico's" gecreëerd voor het IOC en zijn Amerikaanse belanghebbenden, zei Nenad Lalovic, voorzitter van het Olympisch onderzoekspanel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws