Kritiek om discutabele prof bokswedstrijd in Duitsland – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kritiek om discutabele prof bokswedstrijd in Duitsland

Kritiek om discutabele prof bokswedstrijd in Duitsland

Kritiek op discutabele prof bokswedstrijd in Duitsland

Wereldkampioen ex-cruiserweight Marco Huck keert naar verwachting eind augustus terug naar de ring, tegen Dennis Lewandowski.

De geplande tegenstander voor Huck, Lewandowski, roept echter vraagtekens achter. Lewandowski is een jonge zwaargewicht die nog niet eens het niveau van Marco Huck heeft bereikt volgens bokskenners.

Lewandowski (26), die in mei 2019 als laatste in de ring stond, heeft 13 van zijn 17 gevechten gewonnen. Hij verloor zijn laatste drie duels. Lewandowski leed de eerste nederlaag in de strijd om het Wereldkampioenschap Junioren WBC en de WBO tegen Tom Schwarz. Deze stond ook al eens tegen Tyson Fury in de ring.

Geen grote namen

De jongeling Lewandowski heeft nooit echte ‘namen’ voor zijn vuisten gehad. Dit zal nu worden gewijzigd. Met Marco Huck krijgt de jonge zwaargewicht een zeer ervaren man tegenover zich. Die met zijn 35 jaar 47 professionele veldslagen (waaronder 5 nederlagen) heeft uitgevochten.

Huck, staat niet bekend als de beste technicus. Maar vanwege zijn vaak brute stijl, is hij een zeer riskante onderneming voor Lewandowski. Voor Marco Huck, die Lewandowski eerder als sparringpartner had geboekt. Zou dit gevecht alleen als opwarming moeten dienen. En is het te wijten aan de corona-crisis dat zij nu tegenover elkaar staan.

Grootste kans

Er is geen andere verklaring voor deze aanpak. Die wel en niet een miss-match genoemd kan worden. Voor Lewandowski, die momenteel ongeveer 140 kg weegt, Is het tot nu toe de grootste kans in zijn carrière om naam te maken.

Het doel van Lewandowski is duidelijk: hij wil met de Huck de geplande 10 ronden doorlopen. Huck’s laatste gevecht in de ring vond plaats in de Verenigde Staten, meer dan een jaar geleden, in mei 2019.

Interessant

Zijn gevecht tegen Nick Guivas werd gestopt na de gong voor de pauze van de eerste ronde. Omdat Huck en Guivas elkaar neersloegen met als gevolg een “No Contest”.

Sindsdien is het stil geworden over de ex-kampioen. Omdat het geplande duel tegen Joe Joyce, dat qua sport meer dan interessant zou zijn geweest, in het water viel.

Bekijk ook

Conor McGregor ziet aankoop Manchester United wel zitten

Gisteren vielen de ideeën in het water voor een Europese Super League, de voetbalfans zien het niet zitten.

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page