Jake Paul: ‘Ik heb hersenletsel in een vroeg stadium’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Jake Paul: ‘Ik heb hersenletsel in een vroeg stadium’

Jake Paul: ‘Ik heb hersenletsel in een vroeg stadium’

Jake Paul: 'Ik heb hersenletsel in een vroeg stadium'
Jake Paul (links) wordt in het gezicht geduwd door Ben Askren (rechts)

Jake Paul beweert dat hij “vroege symptomen heeft van CTE”, de YouTube ster doet zijn beweringen voorafgaand aan het gevecht met Ben Askren morgen. De voormalige Disney Channel-host en YouTube-ster,Paul maakte een overstap naar het boksen en daagde een groot aantal bekende vechters uit.

Het was Askren, UFC vechter en voormalig ONE FC kampioen die als eerste professioneel vechter toehapte om tegen Paul de ring in te gaan. Vorig jaar sloeg Paul voormalig NBA basketballer Nate Robinson bruut knock-out, daarvoor won hij van influencer AnEsonGib.

Sinds de overwinning op Robinson begon Paul verschillende MMA-vechters uit te dagen en zal hij het zaterdagavond het opnemen tegen Ben Askren. Hoewel Paul slechts twee professionele gevechten heeft en één amateur, beweert hij dat zijn hersenen zijn gescand en dat hij vroege tekenen van CTE (hersenletsel)vertoont.

Rico voor lief nemen

Als Jake Paul inderdaad tekenen van CTE vertoont, is dat zeker zorgwekkend. En zou de YouTube ster de ring niet eens in moeten gaan. CTE is een veelvoorkomend probleem in vechtsporten en ontdekken in een vroeg stadium kan erger voorkomen. Toch lijkt Paul zich er geen zorgen om te maken.

,,Ik zet mijn mentale gezondheid op het spel, mijn brein staat op het spel. Zoals je al zei, ik heb hersenscans gekregen en (ik) heb vroege tekenen van CTE. Maar ik hou van deze sport en zou hem nergens anders voor willen inruilen. Ik ben een vechter en mensen zullen zien dat of het nu na zaterdagavond is, of dat het over een jaar is, ze zullen zien dat ik een vechter ben”, zei Jake Paul gisteren op de mediadag.

Bekijk ook

‘Homofoob’: McGregor wist VIEZE Khabib berichten op twitter

Conor McGregor, de grote UFC-ster lanceerde een verbazingwekkende Twitter-tirade over zijn voormalige UFC-rivaal Khabib Nurmagomedov

KIJKEN: Canelo breekt Saunders tijdens verhitte strijd in Texas

De strijd tussen Alvarez en Saunders bleek een zeer competitieve wedstrijd te zijn.

‘Dikke kopstoot’: McGregor reageert op schokkende video

Conor McGregor reageert op de schokkende trainingsbeelden van Joshua Fabia

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page