Nieuwe datum bloederig boksgevecht Nederlandse topvechter Boks Nieuws
Boks Nieuws

Nieuwe datum bloederig boksgevecht Nederlandse topvechter

Nieuwe datum bloederig boksgevecht Nederlandse topvechter
Nieuwe datum bloederig boksgevecht Nederlandse topvechter

De Nederlandse topvechter Hubert Geven heeft een nieuwe datum voor zijn Bare Knuckle gevecht tegen Smudger Smith. 11oktober is de dag dat de twee elkaar ontmoeten.

Hubert Geven is de enige Nederlander die professioneel in het bare knuckle boksen actief is. Het boksen met de blote vuist is in Nederland niet toegestaan. Dus week Geven uit naar Engeland. Geven en Smith stonden eerder gepland tegen elkaar te vechten op 25 januari dit jaar.

Geen opgever

Het gevecht kon niet doorgaan vanwege een blessure bij Geven, die tegen zijn zin moest afzeggen. In de tussentijd bleef de rivaliteit tussen de twee bare knuckle boksers levends. Afgelopen week waren beide knokkers nog te zien in een video podcast waar al wat vuur werd gewisseld.

Geven en Smith vechten de finale uit van een eerder gestart 8 man toernooi in 2019. Geven bereikte de finale door eerder de Engelsman Mark Rawes in de halve finale van het achtman toernooi met een technische knock-out te verslaan.

Echte knokkers

“Ik heb mijn linker hand gebroken en kan helaas de finale niet vechten. De finale word verplaatst na een andere datum, die laat ik weten wanneer die bekend is. Excuus voor mijn blessure!” Aldus Geven op Facebook eerder dit jaar.

Geven is er op gebrand Smith naar dromenland te slaan. Mocht de Nederlander er in slagen de finale te winnen dan schrijft hij geschiedenis als de eerst vechter uit ons land met een bare knuckle titel. Het vechten zit Geven overigens in het bloed die zowel als kickbokser en MMA-vechter grote successen boekte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws