'Eindbaas!' Bokskampioen Canelo biedt excuses aan Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Eindbaas!' Bokskampioen Canelo biedt excuses aan

'Eindbaas!' Bokskampioen Canelo biedt excuses aan

Canelo Alvarez en Caleb Plant vochten afgelopen 6 november een bittere strijd uit in de boksring. Het gevecht ging vooraf aan een heftig incident tijdens de staredown waarbij Plant een snee onder zijn oog opliep. In een video die recentelijk online werd gezet is te zien dat beide vechters de strijdbijl achterlieten in de ring.

Het was een van de heftigste bokswedstrijden van afgelopen jaar, het was Canelo die met de winst naar huis ging. Canelo vs. Plant, was een professionele bokswedstrijd voor super middengewicht unificatie tussen WBA, WBC, WBO en The Ring-kampioen Álvarez en IBF-kampioen Caleb Plant.

Respect is alles

Het gevecht was opgezet om de eerste onbetwiste super middengewicht kampioen in de boksgeschiedenis te bepalen. Staande in de ring spraken beide boksers respect naar elkaar uit en verontschuldigden zich voor het kwade bloed.

,,Je bent een goede vechter", zei Canelo tegen Plant. Waarop Plant antwoordde verdrietig te zijn. ,,Schaam je niet je bent een goede vechter man", vervolgde Canelo. De verbroedering ging verder toen bleek dat Canelo Plant als familie zag. ,,Je bent nu mijn familie. "

Het respect na een gevecht is wat de vechtsport onderscheidt van andere. Het laatste gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik was daar ook een voorbeeld van. Waar beide kickboksers elkaar omhelsde en de bittere strijd daar lieten war het hoort, in de ring!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws