'Eindbaas!' Bokskampioen Canelo biedt excuses aan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Eindbaas!’ Bokskampioen Canelo biedt excuses aan

‘Eindbaas!’ Bokskampioen Canelo biedt excuses aan

Canelo Alvarez en Caleb Plant vochten afgelopen 6 november een bittere strijd uit in de boksring. Het gevecht ging vooraf aan een heftig incident tijdens de staredown waarbij Plant een snee onder zijn oog opliep. In een video die recentelijk online werd gezet is te zien dat beide vechters de strijdbijl achterlieten in de ring.

Het was een van de heftigste bokswedstrijden van afgelopen jaar, het was Canelo die met de winst naar huis ging. Canelo vs. Plant, was een professionele bokswedstrijd voor super middengewicht unificatie tussen WBA, WBC, WBO en The Ring-kampioen Álvarez en IBF-kampioen Caleb Plant.

Respect is alles

Het gevecht was opgezet om de eerste onbetwiste super middengewicht kampioen in de boksgeschiedenis te bepalen. Staande in de ring spraken beide boksers respect naar elkaar uit en verontschuldigden zich voor het kwade bloed.

,,Je bent een goede vechter”, zei Canelo tegen Plant. Waarop Plant antwoordde verdrietig te zijn. ,,Schaam je niet je bent een goede vechter man”, vervolgde Canelo. De verbroedering ging verder toen bleek dat Canelo Plant als familie zag. ,,Je bent nu mijn familie. “

Het respect na een gevecht is wat de vechtsport onderscheidt van andere. Het laatste gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik was daar ook een voorbeeld van. Waar beide kickboksers elkaar omhelsde en de bittere strijd daar lieten war het hoort, in de ring!

Over Gerard Buddenberg

Bekijk ook

Pedo-jagende MMA-vechter blijft in cel: ‘Geen respect voor mensenlevens’

De advocaat van Velasquez had invrijheidstelling op borgtocht gevraagd

Vechtmachine geeft 5 aanvallers pak slaag op parkeerplaats (video)

Wat doe je als er 5 man op je afkomen?

ZIEN! Bokser ring uitgeslagen, land op schoot fotograaf

John "Scrappy" Ramirez sloeg letterlijk zijn tegenstander Jan Salvatierra uit de ring afgelopen nacht in Las Vegas.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page