Home / Nieuws / Boks Nieuws / Doping: Bokser Dillian Whyte test positief op verboden stof

Doping: Bokser Dillian Whyte test positief op verboden stof

Doping: Bokser Dillian Whyte test positief op verboden stof

Afgelopen weekend versloeg Dillian Whyte tegenstander Oscar Rivas in de O2 Arena in Londen.

De overwinning van Whyte op Rivas lijkt een nare nasmaak te krijgen, meerdere bronnen hebben bevestigd dat een “A” -monster afgenomen van Dillian Whyte positief testte voor een of meer verboden stoffen, voorafgaand aan Whyte’s gevecht op 20 juli in Londen tegen Rivas.

Hoewel Whyte deel uitmaakt van het World Boxing Council Clean Boxing Program dat wordt beheerd door de Voluntary Anti-Doping Association (VADA), werd de test in kwestie uitgevoerd door UK Anti-Doping (UKAD). Aangenomen wordt dat het positieve testresultaat op 17 juli is teruggekomen.

Betrapt maar toch boksen

Een deskundige bron zegt dat het voorafgaand aan Whyte-Rivas door UKAD werd gemeld aan het Whyte-kamp (inclusief promotor Matchroom Boxing) en de British Boxing Board of Control door UKAD. Echter, de BBBC liet het gevecht doorgaan zoals gepland.

ZIE OOK>> Dillian Whyte verslaat Oscar Rivas

Whyte werd in 2012 eerder voor twee jaar geschorst na een positieve test voor Methylhexaneamine. Op grond van zijn overwinning werd Whyte de “verplichte” uitdager voor de zwaargewicht kroon van Deontay Wilder’s WBC. Deze nieuwste ontwikkeling kan het pad van Whyte naar een gevecht tegen Wilder verder bemoeilijken.

Bekijk ook

Anthony Joshua zeker dat hij Wilder en Fury zal verslaan

Anthony Joshua zeker dat hij Wilder en Fury zal verslaan

HUH?: The Simpsons voorspelde uitslag Joshua Vs Ruiz Jr. II

Tekenfilm iconen 'The simpsons' worden wel vaker in verband gebracht als voorspellers van wereldgebeurtenissen.

Blote vuist bokslegende scheld Anthony Joshua verrot (video)

Dat de volgens sommige achterblijvende bokskwaliteiten van Anthony Joshua zaterdagvond in Saudi Arabië, sommige personen op de zenuwen werkte was op social media goed te zien.