Documentaire over 'doodgeslagen' bokser binnenkort op tv - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Documentaire over ‘doodgeslagen’ bokser binnenkort op tv

Documentaire over ‘doodgeslagen’ bokser binnenkort op tv

Patrick Day klom op 12 oktober 2019 door de touwen in Chicago om het op te nemen tegen de keiharde Charles Conwell, Day overleefde dit niet.

Day boekte in de geest van een krijger, maar de stoten van Conwell waren te sterk en nauwkeurig om hem te overwinnen. Hij werd neergeslagen in de vierde en achtste ronde, maar stopte nooit met proberen het tij te keren tegen Conwell. Een bovenhandse stoot raakte Day in ronde 10 voordat hij werd geraakt door een verpletterende combinatie.

Door de impact was Day al knock-out voordat hij neerging, stuiterde met zijn hoofd gewelddadig op het canvas. Day is nooit meer wakker geworden uit zijn coma. Chirurgen verwijderden een deel van zijn schedel om zwelling in de hersenen te verlichten, Day stierf vier dagen na het gevecht.

Trouw tot aan de dood

HBO komt nu met een documentaire in de serie ‘Real Sports’ over Day. In de loop der tijd stierven maar liefst 500 boksers in de ring of als gevolg van ernstig letsel opgelopen tijdens een wedstrijd. Ze omvatten spraakmakende vechters zoals Benny Paret, Deuk-Koo Kim, Jimmy Garcia en Leavander Johnson, samen met een groot aantal anderen die hun leven verloren buiten het reguliere zicht.

De docu zal op 26 februari om 04:00 uur in de nacht te zien zijn en is grotendeels gecentreerd rond Joe Higgins, een oude bokstrainer en brandweerman uit New York. Higgins nam de 14-jarige Day onder zijn hoede en maakte hem uiteindelijk zijn beschermeling. De twee werden onafscheidelijk, waarbij Day de ene amateur-titel na de andere won.

Bekijk ook

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page