Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Tyson Fury roept hulp ‘Nederlandse’ top kickbokser in

Bokslegende Tyson Fury roept hulp ‘Nederlandse’ top kickbokser in

Bokslegende Tyson Fury huurt Nederlandse top kickbokser in
Jahfarr Wilnis (L) en Tyson Fury (R)

Op 15 juni staat de Engels bokslegende Tyson Fury in Las Vegas, tegenover zwaargewicht Tom Schwarz.

Om Fury klaar te stomen voor zijn gevecht tegen Schwarz worden alle registers open getrokken, zo heeft men de hulp van GLORY Kickbokser Jahfarr Wilnis ingeroepen als sparring partner. Fury en Wilnis zijn geen onbekende van elkaar, zo hielp enige jaren Wilnis, Fury ook al in zijn voorbereiding.

Wij spraken Daan Kortland van The Colosseum waar Wilnis zijn thuis heeft en vroegen naar de achtergronden hij zegt daarover: Jahfarr heeft Fury al eens eerder bijgestaan. Dit werd destijds geregeld door de trainer van Rico Verhoeven, Dennis Krauweel. Nu werd Jahfarr wederom benaderd om naar Las Vegas te komen. “

Hoog bezoek

Jahfarr vecht zelf bij de GLORY Kickboxing organisatie en maakt gelijk handig gebruik van de sparring sessies om zichzelf voor te bereiden voor een aankomend gevecht. “Ik kan daar nog niets over zeggen, maar er komt een interessante wedstrijd aan, ” zegt Kortland desgevraagd.

ZIE OOK >> Olympisch boksen voorlopig veilig gesteld

Kortland vertelde onze redactie ook dat vrijdag 24 mei hoogbezoek verwacht wordt bij The Colosseum. De burgmeester en wethouders van Utrecht, waar de gym gevestigd is komen op bezoek. “Zij konden eerder dit jaar bij de officiële opening van de hyper moderne sportschool niet aanwezig zijn, dus dat gebeurt morgen, “Sluit Kortland af.

Bekijk ook

Tyson Fury onthuld: Volgende bokswedstrijd in New York

Tyson Fury heeft de Verenigde Staten omarmd en zal opnieuw vechten in New York, nog voor een rematch met Deontay Wilder.

Treurig nieuws: Boxing ’82 boksicoon ‘Opa Hekkie’ overleden

Na het eerdere overlijden van de oprichter Frans van den Heerik van de befaamde boksschool Boxing '82, is nu ook assistent trainer ‘Opa Hekkie’ overleden.

VIDEO: Tyson Fury snel klaar met tegenstander Tom Schwarz

https://youtu.be/RIB5nVs4Se8
Zoals al werd verwacht had de meervoudig zwaargewicht kampioen bokse, Tyson Fury geen zware klus aan tegenstander Tom Schwarz