Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Tyson Fury roept hulp ‘Nederlandse’ top kickbokser in

Bokslegende Tyson Fury roept hulp ‘Nederlandse’ top kickbokser in

Bokslegende Tyson Fury huurt Nederlandse top kickbokser in
Jahfarr Wilnis (L) en Tyson Fury (R)

Op 15 juni staat de Engels bokslegende Tyson Fury in Las Vegas, tegenover zwaargewicht Tom Schwarz.

Om Fury klaar te stomen voor zijn gevecht tegen Schwarz worden alle registers open getrokken, zo heeft men de hulp van GLORY Kickbokser Jahfarr Wilnis ingeroepen als sparring partner. Fury en Wilnis zijn geen onbekende van elkaar, zo hielp enige jaren Wilnis, Fury ook al in zijn voorbereiding.

Wij spraken Daan Kortland van The Colosseum waar Wilnis zijn thuis heeft en vroegen naar de achtergronden hij zegt daarover: Jahfarr heeft Fury al eens eerder bijgestaan. Dit werd destijds geregeld door de trainer van Rico Verhoeven, Dennis Krauweel. Nu werd Jahfarr wederom benaderd om naar Las Vegas te komen. “

Hoog bezoek

Jahfarr vecht zelf bij de GLORY Kickboxing organisatie en maakt gelijk handig gebruik van de sparring sessies om zichzelf voor te bereiden voor een aankomend gevecht. “Ik kan daar nog niets over zeggen, maar er komt een interessante wedstrijd aan, ” zegt Kortland desgevraagd.

ZIE OOK >> Olympisch boksen voorlopig veilig gesteld

Kortland vertelde onze redactie ook dat vrijdag 24 mei hoogbezoek verwacht wordt bij The Colosseum. De burgmeester en wethouders van Utrecht, waar de gym gevestigd is komen op bezoek. “Zij konden eerder dit jaar bij de officiële opening van de hyper moderne sportschool niet aanwezig zijn, dus dat gebeurt morgen, “Sluit Kortland af.

Bekijk ook

Boks video: Sergey Kovalev slaat Anthony Yarde knock-out

Anthony Yarde produceerde een dapper gevecht tegen Sergey Kovalev voordat hij werd uitgeschakeld in de 11e ronde van hun WBO licht-zwaargewicht titelgevecht in Chelyabinsk.

Andy Ruiz Jr toch akkoord met rematch Anthony Joshua

Het spande er nog even om maar Andy Ruiz Jr is dan toch eindelijk akkoord met een rematch tegen Anthony Joshua op 7 december.

Bare Knuckle boksen: Artem Lobov en Jason Knight ‘rematch’

Artem Lobov en Jason Knight vochten eerst op Bare Knuckle Fighting Championship 5.