Home / Nieuws / Boks Nieuws / Olympische toekomst boksen voorlopig veilig gesteld

Olympische toekomst boksen voorlopig veilig gesteld

Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020

Boksfans kunnen opgelucht ademhalen, de zwarte wolken die boven de Olympische status hingen zijn tijdelijk verdwenen.

Het Olympische boksen lijkt veilig alhoewel een schorsing van de internationale boksbond (AIBA) tot tenminste na Tokio 2020 niet te vermijden lijkt.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zal een voorstel doen bij het IOC-congres, om we een schorsing door te voeren. Het Comité komt komende maand in Lausanne van 24 to 26 juni bij elkaar. Men zal pleiten voor een schorsing tot na Tokio 2020.

Een grote warboel

De AIBA bevindt zich al geruime tijd in onrustig vaarwater, er is veel aan te keren op de mondiale boksorganisatie op financieel, bestuurlijk, arbitraal en ethisch niveau. De bond is meerder malen gewaarschuwd maar maakte niet echt verbeteringen door.

Aan had van de bevindingen van deze commissie is besloten de AIBA een schorsing op te leggen. Echter zal het boksen tijdnes de spelen van 2020 in Tokio wel te zien zijn.

Bekijk ook

Floyd Mayweather kondigt rematch tegen Manny Pacquiao aan

Boks superster Floyd Mayweather heeft aangekondigd dat hij het tegen rivaal Manny Pacquiao zal opnemen in een rematch in Tokyo, Japan.

WK boksen: Artjom Kasparian na hevige strijd uitgeschakeld

Wederom pech voor de Nederlandse boksers op de WK boksen in Jekaterinenburg.

Losse handjes: Bokser Jarell Miller flipt uit tegen fan (video)

Ongeslagen bokser Jarell 'Big Baby' Miller kon de vraag van een fan over een aantal mislukte dopingtests niet waarderen.