Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei

Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei

Saúl ‘Canelo’ Álvarez verdedigde afgelopen nacht met succes zijn WBC, WBA Super en Ring Magazine World Super middengewicht titels. Het lukte de Turkse WBC verplichte uitdager, Avni Yidirim niet om de Mexicaanse bokskoning af te troeven in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida.

Het was minder dan twee maanden geleden, dat Canelo met een dominante overwinning op de voorheen ongeslagen kampioen Callum Smith in San Antonio, Texas een duidelijke boodschap af gaf. Canelo en hoofdtrainer Eddy Reynoso hadden duidelijk gemaakt, dat het verenigen van alle vier de grote titels het ultieme doel was.

Wel drukten beide de fans op het hart dat de clash met Yildirim verplicht was. En dat het gevecht noodzakelijk was om de WBC tevreden te stellen. Het was totale overheersing van start tot finish door Canelo, want de Mexicaan plaatste precieze leverschoten en uppercuts. Die Yildirim vaak met het hoofd achterover lieten slaan.

Echte uitdaging

,,Ik deed wat ik moest doen”, zei Canelo na het gevecht. ,,Ik moest voor knock-out gaan en dat is wat ik deed.” Direct na de sparring-sessie tussen Canelo en Yildirim, zette Eddie Hearn en Matchroom Boxing al een promovideo in. Deze bedoeld om Canelo’s volgende gevecht te promoten, dat zal zijn tegen WBO Super middengewicht titelhouder, Billy Joe Saunders op 8 mei.

Saunders is een uitdaging voor Canelo en zal een stevig gevecht opleveren. Hoewel Canelo aan de top staat en met recht de favoriet is om te winnen, is Saunders zeker een van de betere vechters op 168 pond ter wereld.

Bekijk ook

‘JA!’ Rico vs Jamal 4 moet gebeuren: Fans positief

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik vochten afgelopen zaterdag een monstergevecht uit in het Gelredome, Arnhem.

Kijk zaterdag GRATIS naar UFC 267! ‘Dit event mag je niet missen’

Het evenement UFC 267 zal een hoofdkaart met zes gevechten bevatten.

KO video! Hessling MEPT Kallenbach bruut in slaap

Kevin Hessling sloeg gisteravond John Kallenbach bruut knock-out

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page