Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei

Bokskoning Canelo vecht zich langs Yildirim, Saunders volgt op 8 mei

Saúl ‘Canelo’ Álvarez verdedigde afgelopen nacht met succes zijn WBC, WBA Super en Ring Magazine World Super middengewicht titels. Het lukte de Turkse WBC verplichte uitdager, Avni Yidirim niet om de Mexicaanse bokskoning af te troeven in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida.

Het was minder dan twee maanden geleden, dat Canelo met een dominante overwinning op de voorheen ongeslagen kampioen Callum Smith in San Antonio, Texas een duidelijke boodschap af gaf. Canelo en hoofdtrainer Eddy Reynoso hadden duidelijk gemaakt, dat het verenigen van alle vier de grote titels het ultieme doel was.

Wel drukten beide de fans op het hart dat de clash met Yildirim verplicht was. En dat het gevecht noodzakelijk was om de WBC tevreden te stellen. Het was totale overheersing van start tot finish door Canelo, want de Mexicaan plaatste precieze leverschoten en uppercuts. Die Yildirim vaak met het hoofd achterover lieten slaan.

Echte uitdaging

,,Ik deed wat ik moest doen”, zei Canelo na het gevecht. ,,Ik moest voor knock-out gaan en dat is wat ik deed.” Direct na de sparring-sessie tussen Canelo en Yildirim, zette Eddie Hearn en Matchroom Boxing al een promovideo in. Deze bedoeld om Canelo’s volgende gevecht te promoten, dat zal zijn tegen WBO Super middengewicht titelhouder, Billy Joe Saunders op 8 mei.

Saunders is een uitdaging voor Canelo en zal een stevig gevecht opleveren. Hoewel Canelo aan de top staat en met recht de favoriet is om te winnen, is Saunders zeker een van de betere vechters op 168 pond ter wereld.

Bekijk ook

‘Goed zo’: Vechtbaas White over KO verlies Askren

Dana White heeft zich dan eindelijk uitgesproken over het verlies van Ben Askren

Nieky Holzken: ‘Mijn knock-out power is alles bepalend’

Nieky Holzken zal deze week in actie te zien zijn tijdens ONE on TNT Part III

Stop het influencer boksen: ‘schande voor de sport’

Het boksen tot schande maken moet stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page