Bokskampioen Taylor houdt titel met controversiële winst op Caterall Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen Taylor houdt titel met controversiële winst op Caterall

Bokskampioen Taylor houdt titel met controversiële winst op Caterall

Josh Taylor verliet de Hydro-arena in Glasgow gisteravond met een nipte overwinning op Jack Catterall. Maar het was een controversieel resultaat.

De Brit Taylor won dan wel het wereldkampioenschap superlichtgewicht, maar deze is omgeven door contorverse. Taylor twijfelde er echter niet aan dat hij de winst verdiende. ,,Ik denk niet dat het een slechte beslissing was. Ik denk dat het kwam omdat hij het beter deed dan iedereen had verwacht", zegt Taylor. ,,Dus omdat hij het beter deed dan iedereen had verwacht, denken ze automatisch dat Catterall het gevecht heeft gewonnen. "

Ik heb terecht gewonnen

,,Maar hij won het gevecht nooit. De juiste man won het gevecht. Het was een verre van grote prestatie van mezelf, maar de juiste man won het gevecht. Het is wat het is", zei Taylor na afloop. Taylor ging in de achtste ronde naar het canvas door een knockdown van Caterall. ,,Ik was helemaal in orde, niet gewond."

De wedstrijd was een levendige aangelegenheid, waarin een agressieve Catterall de actie inzette en de bewuste knock-down scoorde in ronde 8. Catterall kon echter niet doorzetten en het gevecht duurde alle rondes. Beide vechters zagen ook punten afgetrokken worden tijdens de wedstrijd. Fans trekken hierdoor de uitslag sterk in twijfel en vinden dat Caterall had moeten winnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws