Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser wil stoppen na in coma slaan tegenstander

Bokser wil stoppen na in coma slaan tegenstander

Bokser wil stoppen na in coma raken tegenstander

Afgelopen weekend raakte de Amerikaanse bokser Patrick Day in een coma als gevolg van zijn bokswedstrijd tegen Charles Conwell.

Conwell zit vol met schuldgevoel over het incident en denkt er aan te stoppen met boksen. Hij schreef dan ook een emotionele brief aan de familie van Day, waarin hij zei, “Ik heb nooit de bedoeling gehad dat dit jou zou overkomen. Ik wilde alleen maar winnen. Als ik het allemaal terug zou kunnen draaien, zou niemand het verdienen dat dit hen overkomt.”

Joseph Higgins de trainer van Patrick Day, gelooft dat Patrick zou willen dat Conwell verder vecht in plaats van de sport te beëindigen. Higgins opende maandag een Twitter-account specifiek om te tweeten naar Conwell en hem gerust te stellen.

Geen schuld

“Hallo Charles, ik ben Patrick Day’s trainer Joe Higgins. Ik wilde alleen dat je wist dat we ook begrijpen wat je moet doorstaan. Hoe verdrietig wij ook zijn, we realiseren ons dat jij ook verdrietig bent. We weten dat wij net zo radeloos zouden zijn als het andersom was.”

“Ik ben ook radeloos omdat ik me verantwoordelijk voel, maar realiseer me dat er niemand fout is. Blijf sterk en denk alsjeblieft niet dat wij jou de schuld geven,”vervolgt Higgins. Day ligt nog steeds in coma na de knock-out op zaterdagavond er wordt gevreesd voor zijn leven.

Bekijk ook

20 Directeuren nemen het tegen elkaar op in de boksring

Foto: Brecheisen Business Boxing Op dinsdag 3 december 2019 nemen ruim twintig directeuren uit de ...

Bokslegende Tyson Fury dreigt: ‘Ik vertrek’

Tyson Fury 2e van rechts De voormalige wereldkampioen zwaargewicht wordt in februari geconfronteerd met WBC-koning ...

Trainingspartner die bokser dood sloeg: ‘Ik ben kapot’

Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik heb grote angst'