Toestand in 'coma' geslagen bokser uiterst kritiek (video) Nieuws
Nieuws

Toestand in 'coma' geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Toestand in 'coma' geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.

Day ligt in coma en bevindt zich in zeer kritieke toestand, volgens een verklaring die zondagavond werd vrijgegeven door promotor Lou DiBella. "Patrick Day liep een traumatisch hersenletsel op tijdens zijn wedstrijd op zaterdagavond," zei DiBella in de verklaring.

De bokser werd met spoed naar het Northwestern Memorial-ziekenhuis gebracht, waar hij een spoedoperatie onderging. Vanaf zondagavond bevindt Day zich in een coma door het letsel en verkeert in een uiterst kritieke toestand.

Zwaar knock-out

Conwell, domineerde het gevecht in Wintrust Arena in Chicago, waarbij hij Day met zijn rechterhand liet vallen in de vierde en achtste ronde, voordat hij twee rechter hoekstoten en een linkse hoek uitdeelde die Day knock-out sloeg in de 10e ronde.

De wedstrijd van zaterdag stond op de undercard van voormalig onbetwist cruisergewicht wereldkampioen Oleksandr Usyk's zwaargewicht debuut, Usyk boekte zevende ronde knock-out overwinning op Chazz Witherspoon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws