Home / Nieuws / Boks Nieuws / Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.

Day ligt in coma en bevindt zich in zeer kritieke toestand, volgens een verklaring die zondagavond werd vrijgegeven door promotor Lou DiBella. “Patrick Day liep een traumatisch hersenletsel op tijdens zijn wedstrijd op zaterdagavond,” zei DiBella in de verklaring.

De bokser werd met spoed naar het Northwestern Memorial-ziekenhuis gebracht, waar hij een spoedoperatie onderging. Vanaf zondagavond bevindt Day zich in een coma door het letsel en verkeert in een uiterst kritieke toestand.

Zwaar knock-out

Conwell, domineerde het gevecht in Wintrust Arena in Chicago, waarbij hij Day met zijn rechterhand liet vallen in de vierde en achtste ronde, voordat hij twee rechter hoekstoten en een linkse hoek uitdeelde die Day knock-out sloeg in de 10e ronde.

De wedstrijd van zaterdag stond op de undercard van voormalig onbetwist cruisergewicht wereldkampioen Oleksandr Usyk’s zwaargewicht debuut, Usyk boekte zevende ronde knock-out overwinning op Chazz Witherspoon.

Bekijk ook

🎥 | BOKSVIDEO STERKSTE MAN EDDIE HALL: ‘Ik train om te vernietigen’

Volgend jaar zien we Eddie Hall vs Hafthor Bjornsson ‘The Mountain’ in een boksring en ...

TOCH MMA-GEVECHT? Mike Tyson traint met MMA-legende

Mike Tyson gaat een comeback maken en is daar voor in training. Hij is in ...

🎥 | Uitdager bokslegende Mike Tyson maakt eigen promo video

Uitdager Tito Ortiz bracht afgelopen week een promo video uit voor een potentieel gevecht tegen ...