Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.

Day ligt in coma en bevindt zich in zeer kritieke toestand, volgens een verklaring die zondagavond werd vrijgegeven door promotor Lou DiBella. “Patrick Day liep een traumatisch hersenletsel op tijdens zijn wedstrijd op zaterdagavond,” zei DiBella in de verklaring.

De bokser werd met spoed naar het Northwestern Memorial-ziekenhuis gebracht, waar hij een spoedoperatie onderging. Vanaf zondagavond bevindt Day zich in een coma door het letsel en verkeert in een uiterst kritieke toestand.

Zwaar knock-out

Conwell, domineerde het gevecht in Wintrust Arena in Chicago, waarbij hij Day met zijn rechterhand liet vallen in de vierde en achtste ronde, voordat hij twee rechter hoekstoten en een linkse hoek uitdeelde die Day knock-out sloeg in de 10e ronde.

De wedstrijd van zaterdag stond op de undercard van voormalig onbetwist cruisergewicht wereldkampioen Oleksandr Usyk’s zwaargewicht debuut, Usyk boekte zevende ronde knock-out overwinning op Chazz Witherspoon.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page