Home / Nieuws / Boks Nieuws / 🎥 BOKSER OVER MIKE TYSON: ‘Hij wilde mijn tepel eraf bijten’

🎥 BOKSER OVER MIKE TYSON: ‘Hij wilde mijn tepel eraf bijten’

Mike Tyson is nog steeds een van de grootste namen in het boksen. Binnenkort maakt hij zijn comeback na een lange afwezigheid.

Ooit kwam er een eind aan de glansrijke bokscarrière van legende Mike Tyson, nog steeds wordt hij gezien als een van de grootste namen uit de ring. Ondanks dat hij al 15 jaar niet heeft gevochten, zijn laatste tegenstander blijft daarentegen liever onbekend, en daar is hij blij mee.

Stoppen met boksen

Tyson vocht zijn laatst bokswedstrijd in 2005, waar in de zesde ronde een eind kwam aan zijn brute record. Het was geen Amerikaan die Tyson versloeg, maar een Ier, de relatief onbekende Ier Kevin McBride. Deze had in tegenstelling van wat je zou verwachten geen top carrière na het verslaan van Tyson.

McBride ging in 2011 met pensioen en zijn leven ziet er nu heel anders uit. ‘Ik werk nu met een boomchirurg. Hij laat mij bomen omhakken, sneeuw ruimen,’ van onderen roepen en zo. Het is goed,’ zei McBride tegen de Daily Mail.

Tepelbijter

Hij leefde tot recentelijk in redelijke anonimiteit, maar McBride komt door de aangekondigde comeback van Tyson weer in het daglicht te staan. “Het komt op dit moment vaker naar voren, want elke keer dat ze zeggen dat hij een comeback maakt, zeggen ze dat ik de de laatste die hem versloeg.”

15 jaar later en McBride lijkt zeker blij dat zijn tijd in de schijnwerpers van korte duur was. Maar zeker een groot hoogtepunt van zijn carrière was. Ook verteld McBride dat Tyson probeerde een tepel bij hem af te bijten. “Gelukkig had hij een bitje in anders was ik bekend geworden als de Ierse bokser met één tepel,”zegt McBride.

Bekijk ook

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

OPEN DE SPORTSCHOLEN: ‘wil je weer sporten, teken de petitie’

Over twee weken is het precies een jaar geleden dat de sport in ons land ...

Zo traint Badr voor zijn volgende gevecht, maar tegen wie? (video)

Badr Hari zal naar verwachting niet al te lang op zich laten wachten om zijn ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page