Schorsing top bokser verminderd: Flinke boete gehandhaafd Nieuws
Nieuws

Schorsing top bokser verminderd: Flinke boete gehandhaafd

Schorsing top bokser verminderd: Flinke boete gehandhaafd
Schorsing top bokser verminderd: Flinke boete gehandhaafd

Voormalig wereldkampioen vedergewicht boksen en Bellator MMA vechter Heather Hardy kan met een gerust hart 2020 tegemoet zien.

De veelzijdige vechter Hardy kreeg eerder van de New York State Athletic Commission (NYSAC), een schorsing van 6 maanden opgelegd wegens vermeend dopinggebruik. Hardy ging hier tegen in het verweer, vrijdag werd het gedeeltelijk succesvol beroep toegekend en verminderde de straf tot vier maanden.

ZIE OOK >> Doping: Bokser Heather Hardy krijgt schorsing

Hardy kreeg ook een flinke geldboete van 10.000 dollar opgelegd, deze blijft wel gehandhaafd. Hardy's dopingtest die door het Clean Boxing Program (WBC CBP) van de World Boxing Council via het Voluntary Anti-Doping Agency (VADA) werd verzameld, toonde negatieve bevindingen van een verboden diureticum.

Net op tijd

"Het enige dat ik altijd wilde bewijzen, is dat ik geen drugsverslaafde ben", zegt Hardy. "Ik heb altijd geweten dat ik schoon ben, dat ik niet vals heb gespeeld. Het is een ervaring waar we van hebben geleerd en ik ben gewoon blij dat de commissie mijn schorsing heeft ingekort zodat ik mijn carrière kan voortzetten. "

Volgens Hardy en manager Dan Hill, wordt er gewerkt aa​n een bokswedstrijd rond februari. Het belangrijkste voor de duale sportatleet, die ook vecht voor Bellator MMA is het vermogen om haar carrière tijdig en met een schone lei te hervatten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws