Bokser Dillian Whyte heeft kans op '8 jaar' schorsing Nieuws
Nieuws

Bokser Dillian Whyte heeft kans op '8 jaar' schorsing

Bokser Dillian Whyte heeft kans op '8 jaar' schorsing
Bokser Dillian Whyte heeft kans op '8 jaar' schorsing

Als het een beetje tegenzit zou de Engelse bokser Dillian Whyte wel eens 8 jaar lang de ring niet meer mogen betreden.

Whyte wordt geconfronteerd met een loopbaanverbod van acht jaar, als hij schuldig wordt bevonden aan het verslaan van Oscar Rivas afgelopen zaterdag met behulp van steroïden.

De zwaargewicht bokser zou naar verluidt op 17 juli, drie dagen voor de wedstrijd, een UK Anti-Doping-test hebben gefaald, toen sporen van epimethandienone en hydroxymethandienone, metabolieten van de verboden anabole steroïde Dianabol, in zijn lichaam werden gevonden.

Nog een test

Whyte heeft gevraagd om een tweede B-test, in een poging zijn naam te zuiveren. Maar omdat de nieuwe WBC interim-kampioen in 2012 een schorsing van twee jaar had, kon een tweede overtreding hem een ​​verbod van acht jaar opleveren en in feite zijn carrière beëindigen.

ZIE OOK>> Bokser Dillian Whyte faalt voor doping test

Dat zou een gepland mega-geld gevecht met WBC zwaargewicht kampioen Deontay Wilder verwoesten. Een verklaring van BBBofC gisteravond liet meer vragen dan antwoorden achter: “UKAD voert alle antidopingprocedures uit namens de BBBofC en alle bevindingen, beslissingen, schorsingen en sancties worden gehandhaafd.” Het is dus afwachten voor Whyte wat de B-test uitwijst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws