Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Porter wint behoudt titel, Ugas voelt zich bestolen

Boksen: Porter wint behoudt titel, Ugas voelt zich bestolen

Yordenis Ugas versloeg de kampioen, frustreerde de kampioen en vierde alsof hij de nieuwe kampioen was. Maar kwam als verliezer uit de bus.

Shawn Porter wist zaterdag zijn Weltergewicht titel van de World Boxing Council te behouden door een split decision beslissing. Tegenstander de Cubaan Yordenis Ugas vocht als een leeuw, maar voelt zich bestolen van de winst.

LEES OOK: Floyd Mayweather verpest het boksen

“Er bestaat geen twijfel over, ik ben vannacht beroofd,” zei een radeloze Ugas nadat hij uit de ring was gerend tegen Fox. “Na de eerste ronde, heb ik hem opgezocht en het gevecht gedomineerd.”

Laat het nooit aan de jury

Het was de eerste titelverdediging van Porter nadat hij in september de vacante titel van voormalig divisie-kampioen Danny Garcia claimde.

De juryleden scoorde de wedstrijd als volgt 117-111, 116-112 en 115-113 in het voordeel van Porter die nu 30-2-1 is en zijn titel behoudt in het Dignity Health Sports Park in Carson.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.