Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Neemt Canelo Alvarez een risico tegen Sergey Kovalev?

Boksen: Neemt Canelo Alvarez een risico tegen Sergey Kovalev?

Boksen: Neemt Canelo Alvarez een risico tegen Sergey Kovalev?

Saul Canelo Alvarez stapt uit zijn comfort zone als hij bokst tegen Sergey Kovalev en gaat twee gewichtsklassen omhoog.

Het gevecht is nog steeds geen uitgemaakte zaak, ondanks het feit dat er over wordt gesproken. Het is toch groot nieuws, omdat de promotors voor de twee sterren al een tijdje bezig zijn om de strijd samen te stellen. Verwacht wordt dat deze week officieel wordt aangekondigd dat de twee zullen boksen tegen elkaar.

Onlangs werden de onderhandelingen onderbroken omdat de 36-jarige Kovalev een titelverdediging van zijn World Boxing Organisation-titel had tegen zijn verplichte uitdager Anthony Yarde (18-1, 17 KO’s). Kovalev ging bijna zelf knock-out in ronde 8, maar op de een of andere manier sloeg hij zich erdoorheen. In de 11e sloeg Kovalev Yarde knock-out met een jab, een wapen waar Alvarez beducht voor moet zijn.

Lef

Alvarez die een indrukwekkend boksrecord heeft van 52-1-2, 35 KO’s zal de ring in gaan tegen WBO licht zwaargewicht Sergey Kovalev (34-3-1, 29 KO’s) en deze uit te dagen op 2 november in Las Vegas, Nevada. Het zegt veel over Canelo dat hij bereid is om naar licht zwaargewicht te gaan om Kovalev uit te dagen voor zijn titel. Hoewel Kovalev niet de beste vechter is in zijn gewichtsklasse, is hij nog steeds een top 10 bokser.

Dit gevecht zal op het volle gewicht zijn voor de lichte zwaargewicht divisie op 175 zonder een vanggewicht. Veel boksfans verwachten dat Canelo een gewichtsprobleem heeft voor deze wedstrijd, maar tot nu toe zijn er geen gewicht beperkingen. Canelo zal een beetje moeten bijkomen in gewicht. Hij hoeft niet zoveel te aan te komen als sommige mensen denken, aangezien hij van nature al stevig gebouwd is.

Bekijk ook

Malignaggi wil Bare Knuckle bokswedstrijd tegen McGregor

Voormalig tweedivisie wereldkampioen Paulie Malignaggi staat nog steeds te popelen om de UFC-superster Conor McGregor in handen te krijgen

VIDEO: Bare Knuckle vechter Hubert Geven in backstage ruzie

Het liep even uit de hand afgelopen weekend na de weging voor het BKB event in Londen.

Marokkaanse vechter Omar Elouers in blote vuist toernooi

De Marokkaanse vechter Omar Elouers zal het in Myanmar opnemen tegen Thway Thit Maung in een Lethwei toernooi.