Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Joseph Parker klaar voor ‘oorlog’ tegen Dereck Chisora

Boksen: Joseph Parker klaar voor ‘oorlog’ tegen Dereck Chisora

De Zwaargewicht bokser Joseph Parker heeft verklaard dat hij klaar is voor “oorlog” tegen Dereck Chisora, mocht het paar instemmen om te vechten in april.

Vorige week verklaarde bokspromotor Eddie Hearn dat hij wilde dat Parker tegen Chisora zou boksen. Het paar zou perfect passen op de undercard van het volgende gevecht van Dillian Whyte in Londen, als zwaargewicht partij.

LEES OOK: Tyson Fury: Deontay Wilder kan niet beter worden, maar ik wel

Parker sprak voor het eerst over het vooruitzicht om tegen Chisora ​​te vechten. Dit was het perfecte gevecht, want hij kijkt om er naar uit om terug te komen in de zwaargewicht-ranglijst, dit na een aantal verliezen in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar.

Zware focus

“Ik denk dat mijn team momenteel focust op Chisora,” vertelde Parker aan talkSPORT. “Ik denk dat dit mij meteen weer op de kaart zet. Chisora ​​is een man waar ik mij mee kan meten en die veel ervaring heeft.”

“Zolang het logisch is voor beide teams, ben ik blij dat de wedstrijd er komt. Ik ben klaar voor oorlog, ik weet dat hij ook graag oorlog voert.”

Ervaring zal tellen

Chisora ​​is veel meer ervaren dan Parker, met 38 gevechten tijdens zijn carrière, waarbij hij 29 won en negen verloor.

Vier van zijn nederlagen zijn gekomen in zijn laatste acht gevechten, waaronder tweemaal aan Whyte, die ook Parker versloeg in 2018.

Bekijk ook

Oud-Kampioen Barry Groenteman vormt Joods Olympisch boksteam

De Nederlandse bokser en oud-kampioen Barry Groenteman zal een boksteam vormen dat Nederland zal vertegenwoordigen op de vierjaarlijkse Maccabi Spelen in Israël.

Amir Khan vs Manny Pacquiao bevestigt voor november

Amir Khan heeft bevestigd dat zowel hij als Manny Pacquiao een contract hebben getekend voor een gevecht.

Ruziënde kickboksers Ghita en Adegbuyi in bokswedstrijd

Het rommelt al een tijdje tussen kickboksers Benjamin Adegbuyi en Daniel Ghita.