Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tyson Fury: “Deontay Wilder kan niet beter worden, ik wel!”

Tyson Fury: “Deontay Wilder kan niet beter worden, ik wel!”

Tyson Fury vs Deontay Wilder (screenshot YouTube)

Tyson ‘The Gypsy King’ Fury (27-0-1, 19 KOs) is er van overtuigd dat hij veel beter zal zijn voor zijn rematch tegen WBC zwaargewicht kampioen Deontay ‘Bronze Bomber’ Wilder (40-0-1, 39 KOs).

Verwacht wordt dat de vechters elkaar zullen treffen tijdens een rematch op 18 mei om zodoende de controversie rondom hun laatste gevecht op 1 december 2018 voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen.

Toen Fury afgelopen augustus vocht tegen Francesco Pianeta, woog hij 258 lbs (117 kilo). Tijdens het gevecht tegen Wilder was dat 256 lbs en zag hij er fatsig uit. De vraag is dus of zijn dieet wel het juiste rendement oplevert.

“Ik zal zeker 40 tot 50 procent beter zijn”

“Ik vecht 18 mei en ik zal winnen, daarna ga ik meteen naar de kroeg voor een twee maanden durend drinkfeest,” zij Fury afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in Cardiff. “Wilder zal niet beter worden dan hij al is. Ik zal zeker 40 tot 50 procent beter zijn, en dat weet zijn hele team. Ze zagen mijn vette, lelijke witte lijf en kale kop, maar toen heb ik ze ge-Roy Jonesed’ en ze waren f****d.”

Je mag het eigenlijk niet zeggen maar 12 rondes tegen Wilder, zoals afgelopen december, is misschien het maximum voor Fury om eruit te halen als hij niet een kilootje of 7 verliest. Hij zou ongeveer naar 243 lbs (110 kilo) moeten, het gewicht waarmee hij won van Wladimir Klitschko in 2015.

Grappig of zelfs hilarisch is het, dat Fury zichzelf vergelijkt met Roy Jones Jr, schrijft  Scott Gilfoid voor boxingnews24.com. Fury is ongeveer de 49-jarige versie van Jones, en zeker niet de beste versie. Maar Scott Gilfoid zal moeten toegeven dat de manier waarop Fury twee keer door Wilder werd neer geslagen toch echt wel Jones-achtig waren.

Het gevecht tussen Wilder en Fury werd gescoord op 115-111 voor Wilder, 114-112 voor Fury en 113-113 gelijk. De scheidsrechter die de gelijke score gaf is Phil Edwards uit het Verenigd Koninkrijk. Hij geloofde niet dat Fury het verdiende om te winnen, schrijft Gilfoid.

Fury vs. Joshua

Fury zegt het volgende over IBF/WBA/WBO zwaargewicht kampioen Anthony Joshua: “Ik denk niet dat dit ooit gaat gebeuren, want als je niet tegen Deontay ‘dunne beentjes’ Wilder wilt vechten voor 50 miljoen dollar, dan ga je ook niet tegen mij vechten.”

Voor wat dat laatste betreft, heeft Fury waarschijnlijk gelijk. Tegen Joshua zal hij waarschijnlijk nooit vechten mits Fury niet een lager bedrag wil accepteren, maar Fury wil een evenredig deel. Voor Joshua komt het allemaal goed uit. Het lijkt erop dat hij een lange termijnplan heeft voor wat betreft zijn zwaargewicht titels. Zolang Fury en/of Wilder niet in zijn weg lopen, kan Joshua dat plan de komende tien jaar uitvoeren en kan promotor Eddie Hearn blijven opscheppen dat Joshua de beste zwaargewicht is op deze planeet.

Bekijk ook

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games

De vechtsport Muaythai gaat een grote stap zetten richting de Olympische spelen. Met deelname aan ...

FIASCO: ‘MMA-vechters kunnen echt niet boksen’ (video)

UFC-veteraan John Moraga ging binnen 7 seconden neer, tegen Marc Castro op de undercard van ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page