Belgische prof wielrenner maakt overstap naar het boksen Nieuws
Nieuws

Belgische prof wielrenner maakt overstap naar het boksen

Belgische prof wielrenner maakt overstap naar het boksen
Belgische prof wielrenner maakt overstap naar het boksen

Prof wielrenner Zico Waeytens ruilt de fiets voor de boksring, de wegatleet is helemaal klaar met het wielen wereldje.

Cross-overs in de sport zie je wel vaker, maar een prof wielrenner die overstapt naar het boksen is wel een zeldzaamheid te noemen. Toch heeft Zico Waeytens zijn zinnen er op gezet een succesvolle bokser te worden. Op zaterdag 25 april stapt hij de ring in op het Ledegemse Boksgala.

Waeytens ziet veel voordelen in het boksen: "Als ik naar buiten kijk en ik zie het regenen: neen. Blij dat ik niet langer moet gaan trainen in dat hondenweer. Het klinkt misschien raar, maar sinds ik mijn afscheid heb aangekondigd zat ik nog niet één keer op de fiets. Ik heb er zelfs geen meer op dit moment. Dienstmededeling dus voor wie me wil uitnodigen voor een ritje: sorry, lukt niet,” zegt hij tegen DeMorgen.

Talent is aanwezig

Om zich voor te bereiden op zijn eerste bokskamp zoals de Belgen het noemen traint Waeytens met coach Filiep Tampere, die extra focust op het voetenwerk en ontwijk reflexen van de ex-wilerenner. Waeytens is in goed gezelschap want bokskampioen Delfine Persoon traint op dezelfde gym voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Zico Waeytens traint in Boxingclub Lichtervelde in oktober van vorig jaar reed Waeytens zijn allerlaatste wedstrijd als profrenner. Volgens de trainers is Waeytens gedreven en atletisch genoeg om het boksen aan te kunnen alleen technisch en tactisch heeft hij nog wat bijscholing nodig.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws