Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua zal zijn IBF, WBA, WBO en IBO wereldtitels verdedigen tegen de verplichte uitdager Kubrat Pulev in The O2 in Londen op zaterdag 12 december.

Vorige week kondigde bokspromotor Eddie Hearn al aan dat het gevecht getekend was. Echter bleef de officiële aankondiging uit tot vrijdag. 12 december wordt Joshua’s eerste gevecht op Britse bodem in meer dan twee jaar.

Hij boekte destijds een verwoestende knock-out in de zevende ronde tegen de Russische Alexander Povetkin in het Wembley Stadium. Het gevecht met Pulev zal bepalend zijn voor Joshua, als hij weet te winnen dan zullen er twee gevechten met bokskampioen Tyson Fury op hem wachten in 2021.

Veel respect

“De O2 is de originele leeuwenkuil, ik heb veel geschiedenis met de arena, maar zonder de fans ontbreekt er iets enorms. Ik hoop dat de veiligheid het toelaat, we zullen misschien wat boksfans binnenhalen, maar we zullen het moeten zien. En ik respecteer elke tegenstander, en ik respecteer Pulev. Ik wens hem het beste tijdens zijn voorbereiding, “zegt Joshua.

“Voor een klein Bulgaars land is het een geweldige prestatie om op te komen voor de zwaargewichttitels. Deze strijd is voor mijn overleden vader en alle Bulgaren over de hele wereld! Ik kom naar Londen om het Heavyweight Championship of the World te grijpen,” aldus Pulev.

Bekijk ook

ZIEN! MMA-Vechter zonder hand scoort KO in 4 seconden: 2 tegen 1 wedstrijd

Gehandicapte MMA-vechter Alexander Karapetyan versloeg twee tegenstanders tegelijk in een Epic Fighting Championships-evenement in Rusland. Karapetyan.

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page