Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev Officieel voor 12 december

Anthony Joshua zal zijn IBF, WBA, WBO en IBO wereldtitels verdedigen tegen de verplichte uitdager Kubrat Pulev in The O2 in Londen op zaterdag 12 december.

Vorige week kondigde bokspromotor Eddie Hearn al aan dat het gevecht getekend was. Echter bleef de officiële aankondiging uit tot vrijdag. 12 december wordt Joshua’s eerste gevecht op Britse bodem in meer dan twee jaar.

Hij boekte destijds een verwoestende knock-out in de zevende ronde tegen de Russische Alexander Povetkin in het Wembley Stadium. Het gevecht met Pulev zal bepalend zijn voor Joshua, als hij weet te winnen dan zullen er twee gevechten met bokskampioen Tyson Fury op hem wachten in 2021.

Veel respect

“De O2 is de originele leeuwenkuil, ik heb veel geschiedenis met de arena, maar zonder de fans ontbreekt er iets enorms. Ik hoop dat de veiligheid het toelaat, we zullen misschien wat boksfans binnenhalen, maar we zullen het moeten zien. En ik respecteer elke tegenstander, en ik respecteer Pulev. Ik wens hem het beste tijdens zijn voorbereiding, “zegt Joshua.

“Voor een klein Bulgaars land is het een geweldige prestatie om op te komen voor de zwaargewichttitels. Deze strijd is voor mijn overleden vader en alle Bulgaren over de hele wereld! Ik kom naar Londen om het Heavyweight Championship of the World te grijpen,” aldus Pulev.

Bekijk ook

Vrouwelijke ‘HULK’ belooft tegenstander compleet te slopen

Gabi Garcia (links) Kyla Harrison (rechts) Gabi Garcia, de Braziliaanse reuzin ook bekend als de ...

BRUTE RUS: ‘Ik maak een snel einde aan Alistair Overeem’

Alexander Volkov zegt niet te verwachten dat zijn gevecht met Alistair Overeem 6 februari niet lang zal duren. Sterker nog de Rus zegt geen vijf rondes nodig te hebben om de Nederlander te verslaan.

Kans op doodstraf voor moordende MMA-vechter groot

Cedric Marks staat terecht voor de moord op zijn ex-vriendin en haar vriend. Marks vermoorde ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page