Home / Nieuws / Boks Nieuws / Adrien Broner: “ik heb onterecht verloren van Manny Pacquiao”

Adrien Broner: “ik heb onterecht verloren van Manny Pacquiao”

Boksen: Pacquiao domineert Broner en behoudt de WBA-titel (video)

Na de overweldigende winst op Adrien Broner afgelopen zaterdagavond in Las Vegas. Toonde acht divisie wereldkampioen Manny Pacquiao de bokswereld dat hij nog steeds tot de top behoort.

Echter vindt zijn tegenstander Adrien Broner dat de winst onterecht was en voelt zich bestolen na afloop van de partij.

De 40-jarige Pacquiao domineerde zijn Amerikaanse uitdager in twaalf rondes op weg naar een unanieme beslissing overwinning. De Filippijn wist hiermee ook zijn WBA weltergewicht titel te behouden.

Bestolen

Maar Broner benadrukte in het interview na het gevecht dat hij werd beroofd van een overwinning op Pacquiao, tot grote wanhoop van de fans die aanwezig waren in de MGM Grand.

Terwijl de hele bokswereld Pacquiao de hele wedstrijd zag domineren, beweert Broner dat het andersom was. Sprekend met presentator Jim Gray na het gevecht, stond de 29-jarige erop dat hij Pacquiao versloeg omdat hij van mening was dat hij tijdens de wedstrijd meer stoten uitdeelde.

Boosheid

Toen Gray beweerde dat hij slechts acht stoten per ronde gemiddeld had, dreigde Broner de prestatie met een pak slaag.. ‘Ik heb hem verslagen, iedereen weet dat ik hem heb verslagen! Ik controleerde het gevecht, hij miste en ik raakte hem vaker, “beweerde Broner.

LEES OOK: Pacquiao vs Mayweather zal later dit jaar gebeuren

Het klinkt al alsof je tegen mij bent, “vervolgde Broner. Ik heb al geen eerlijke kans gehad. Maar laat me iets vertellen, laat het jullie allemaal weten, ik wil de hele schare fans bedanken die hier naar toe kwamen. Ik deed dit voor de fans en je weet dat ik die jongen heb verslagen.”

Zinloos

Het protest van Broner zal weinig zoden aan de dijk zetten, de score kaarten van de jury toonden overduidelijk de winst van Pacquiao, die de meeste punten haalde in het gevecht.

Bekijk ook

Tyson Fury: McGregor vs. Mayweather rematch goed voor het boksen

Bokskampioen Tyson Fury zou graag een rematch zien tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor, ...

Bokspromotor Eddie Hearn doet Andy Ruiz ‘lucratief aanbod’

Eddie Hearn heeft een groot geldbedrag geboden aan Andy Ruiz Jr om het op te nemen tegen Dillian Whyte.

Tyson Fury wil aangepaste bokswedstrijd met UFC-vechter

Tyson Fury in training met UFC vechter Darren Till Bokskampioen Tyson Fury wil een aangepaste ...