Home / Nieuws / Bellator Kampioen Gegard Mousasi: ‘Wanneer krijg ik eens erkenning’

Bellator Kampioen Gegard Mousasi: ‘Wanneer krijg ik eens erkenning’

Een goede indruk heeft Gegard Mousasi zeker achtergelaten in zijn debuut voor Bellator!

Nederland zit vol met top vechtsportatleten zoals Gegard Mousasi wereldkampioen bij MMA- organisatie Bellator. De topvechter van Team Kops vindt echter dat er meer erkenning mag zijn voor de geleverde prestaties.

Via social media plaatste hij dan ook een bericht waain hij aangeeft al jaren te zitten wachten op een warm welkom en wel in zijn moederland Armenië. Hiermee ongetwijfeld refererend aan het meer dan warme welkom wat UFC collega Khabib Nurmagomedov kreeg van de Russische president Poetin en de Tsjetsjeense leider Kadyrov.

Warm welkom

“I wonder how would it be if the Armenian MMA Fighters would get the same welcome treatment from our country leaders? Fighting for 17 years and still waiting! Not even a simple telefoon call….” Meldt Mousasi op Twitter. Alistair Overeem die zelf bij de UFC vecht kon de tweet van Mousasi wel waarderen en antwoordde dan ook met een ok teken.

Bellator Kampioen Gegard Mousasi: ‘Wanneer krijg ik eens erkenning’

Er wordt vaker aangegeven door topvechters dat zij in Nederland niet de erkenning krijgen die zij verdienen, op een enkeling na zoals GLORY-wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. “In Japan waren wij helden, en kon je niet over straat, maar bij de Albert Heijn herkende niemand ons”, een van de uitspraken van de Nederlandse K-1 vechters die in Japan de ene na de andere zege haalden in de jaren ’90.

Een ieder hoopt op betere tijden.

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife