Home / Nieuws / Video: ‘President Poetin redt Khabib Nurmagomedov van zware straf’

Video: ‘President Poetin redt Khabib Nurmagomedov van zware straf’

Wegens het verslaan van Conor McGregor op UFC 229 afgelopen zaterdag in een wedstrijd die eindigde in een vechtpartij buiten de kooi. Ontmoette Khabib Nurmagomedov afgelopen woensdag de Russische president Vladimir Poetin op een Russisch sportevent.

De regerend UFC lichtgewicht kampioen ontmoette Poetin samen met zijn vader, Abdulmanap. Hij was speciaal uitgenodigd door de president die uit de eigen mond van Khabib en diens vader wilde vernemen hoe de wedstrijd verlopen was.

Nurmagomedov (27-0) versloeg McGregor (21-4) in de vierde ronde, maar na de overwinning sprong hij uit de kooi, waardoor een flinke rel ontstond. Het team van McGregor zou naar verluidt te beledigend geweest zijn tegen Nurmagomedov, en de teamgenoten van Nurmagomedov sprongen in de kooi om McGregor aan te vallen.

Strenge vader

Abdulmanap vertelde naar verluidt de Russische tv dat zijn straf aan zijn zoon “veel sterker” zal zijn dan wat de UFC op zou kunnen leggen. Russen hoe oud zij ook worden kijken erg op tegen hun ouders en tonen veelal respect. Voor Khabib is dit niet anders en een straf opgelegd door zijn vader kan hard aankomen.

Maar Poetin kwam tussenbeide en volgens RT Sports zei Poetin: “Ik zal je vader vragen je niet te streng te straffen, omdat je de winst waardig en overtuigend hebt behaald.”

UFC president Dana White vertelde TMZ dat Nurmagomedov “absoluut” niet zal worden ontdaan van zijn lichtgewicht titel, ondanks zijn rol in de vechtpartij. White zei dat de ongeslagen kampioen de overwinning zou behouden, maar waarschijnlijk nog steeds zou worden geschorst.

Bekijk ook

Ruzie: Uber taxichauffeur doet een Bruce Lee'tje

Ruzie: Uber taxichauffeur doet een Bruce Lee’tje (video)

Uber taxichauffeurs zijn een plaag voor de reguliere taxi bedrijven. Een groot aantal incidenten zoals ...

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...