'Badr Hari is geen held en kickboksen is schimmig!' Columniste haalt fel uit Nieuws
Nieuws

'Badr Hari is geen held en kickboksen is schimmig!' Columniste haalt fel uit

'Badr Hari is geen held en kickboksen is schimmig!' Columniste haalt fel uit

Badr Hari is flink onderdeel van het nieuws de afgelopen week na zijn verlies tegen Alistair Overeem. Van positieve berichten tot zware negativiteit en teruggrijpen naar het verleden van de kickbokser.

De recentste naam die zich in de strijd mengt is AD.nl columniste Angela de Jong, die bekend staat geen blad voor de mond te nemen. Dat doet zij ook niet in haar column deze week waar Badr Hari het leidend voorwerp in is, naar aanleiding van tv programma Khalid & Sophie dinsdagavond.

Criminelen en aanverwante types

Deze wijdde aandacht aan de kickbokser en dat was volgens De Jong niet terecht, die gelijk de vergelijking trok met Willem Holleeder en diens optreden destijds in het programma College tour. ,,Je zou toch denken dat de publieke omroepen íéts hebben geleerd van alle kritiek toen Willem Holleeder bij College Tour zat", schrijft De Jong. ,,Criminelen en aanverwante types moet je niet op het schild hijsen als voorbeeld voor de jeugd.''

,,Maar wie schetst mijn verbazing toen Khalid & Sophie dinsdagavond vijftien minuten zendtijd wijdde aan ‘kickbokslegende’ Badr Hari. Zo’n fantastische sportman, zo’n inspiratie, ‘een beest’, bla bla bla", continueert De Jong in haar tirade over de kickbokslegende. En ook nog even haarfijn teruggrijpt naar de de celstraf die Badr uitzat na zijn veroordeling voor het incident met Koen Everink.

Woede

De Jong geeft verder aan te twijfelen aan de kickboks wereld en insinueert dat deze louter bestaat uit foute personen; ,,Sowieso heb ik mijn bedenkingen bij alle media-aandacht voor die uiterst schimmige kickbokswereld", schrijft De Jong die hiermee de woede van de kickboksfans maar ook bekende vechters op de hals haalt.

Op diverse forums en social media is te lezen dat De Jong niet echt wordt gewaardeerd over haar uitlatingen over Badr en de kickbokssport. ,,Deze dame moet lekker achter de geraniums blijven zitten. Ik durf te wedden dat zij nog nooit een wedstrijd of event heeft bezocht", is slechts een van de reacties. Lees hier de gehele column in het AD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws