BACK TO NORMAL: Chinese kickboksscholen en gym's weer open Nieuws
Nieuws

BACK TO NORMAL: Chinese kickboksscholen en gym's weer open

BACK TO NORMAL: Chinese kickboksscholen en gym's weer open
BACK TO NORMAL: Chinese kickboksscholen en gym's weer open

In China lijkt het normale leven zijn loop weer te krijgen na zwaar getroffen te zijn door het coronavirus.

China zat een lange tijd compleet op slot om het coronavirus in te dammen, het publiek leven werd compleet stil gelegd en ook alle sportscholen gingen dicht. Echter melden bronnen uit China ons via columnist Arnaud van der Veere, dat de sportscholen weer aan het openen zijn.

Het leven weer naar normaal

"Vanwege het uitbreken van COVID-19 is aan Chinese mensen in het hele land geadviseerd om thuis te blijven. Nu de epidemische situatie in China positief wordt, kunnen sommige stadions en sportscholen met goede ventilatie hun activiteiten hervatten in gebieden met een laag epidemisch risico om aan de bewegingsbehoeften van mensen te voldoen, " meldt een van de bronnen.

"Sommige sportvelden in Nanjing, Hangzhou, Changchun, Shanghai en andere metropolen zijn weer operationeel. Op 12 maart heropenden bijna 590 sportscholen en stadions in Shanghai. Maatregelen voor het voorkomen en bestrijden van epidemieën, zoals desinfectie, beperking van het aantal klanten en het nemen van lichaamstemperatuur, worden strikt gehandhaafd."

Hong Kong nog op slot

Ook in Taiwan openen de sportscholen weer hun deuren, in Hong Kong gelden nog beperkingen. "Ze zijn allemaal tot nader order gesloten. Op dit moment zijn alle preventieve maatregelen in HK hetzelfde als in Europa en wereldwijd, b.v. sociale afstand nemen, gezichtsmaskers dragen, handdesinfecterend middel gebruiken, mensen met meer 4 tegelijk mogen niet naar buiten."

Recentelijk sloegen een aantal sportscholen in Nederland de handen in elkaar en werd er een petitie opgestart om weer open te mogen. Ook de Vechtsportbond WFCA maakt zich samen met de Vechtsportautorieit hard voor de belangen van de sportscholen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws