Antonio 'Bigfoot' Silva stopt ermee! 'Teveel klappen gehad' Nieuws
Nieuws

Antonio 'Bigfoot' Silva stopt ermee! 'Teveel klappen gehad'

Antonio 'Bigfoot' Silva stopt ermee! 'Teveel klappen gehad'

De MMA-carrière van Antonio 'Bigfoot' Silva is eindelijk ten einde. Na een aantal verliezen dit jaar lijkt het genoeg geweest. In 2017 vocht Bigfoot tegen Glory Kampioen Rico Verhoeven en verloor.

De Braziliaan die zijn bijnaam Bigfoot verdienden door zijn grove uiterlijk veroorzaakt door een aandoening, begon zijn carrière in 2005 en behaalde al snel een record van 13-1. Wat resulteerde in een contract bij Strikeforce. Daar behaalde hij overwinningen op namen als Andrei Arlovski en voormalig PRIDE-zwaargewicht kampioen Fedor Emelianenko.

Na het opheffen van Strikeforce tekende de zwaargewicht bij de UFC. Hoewel hij debuteerde met een verlies tegen Cain Velasquez, leverden opeenvolgende knock-out overwinningen hem een titel op. Hoewel hij opnieuw te kort kwam tegen de Mexicaanse kampioen, hield zijn impact in de organisatie daar niet op.

Tijd om te stoppen

In december 2013 ontmoette Bigfoot Silva, Mark Hunt in een van de grootste zwaargewichtgevechten in de MMA-geschiedenis. Hoewel het gevecht eerst als gelijkspel werd beschouwd, testte de Braziliaan later positief. Als gevolg hiervan werd de wedstrijd vernietigd in een no-contest (lees verder onder video).

Helaas werd dat gevecht een van de laatste hoogtepunten in de carrière van de zwaargewicht. Na de no-contest met 'The Super Samoan' ging Silva 1-9 in de MMA-kooi. Verder werd de Braziliaan op brute wijze recentelijk uitgeschakeld door Gabriel Gonzaga en Viachslev Datisk in bokswedstrijden.

Teveel verliezen geleden

Na zijn laatste nederlaag riepen verschillende Bigfoot Silva op om met pensioen te gaan. Hoewel hij op dat moment geen interesse toonde, lijkt het erop dat hij van gedachten is veranderd. Zoals voor het eerst gemeld door Carlos Antunes van Canal Encarada, heeft de voormalige UFC-titeluitdager besloten met pensioen te gaan.

Hoewel Bigfoot Silva met pensioen is gegaan bij MMA, lijkt het erop dat hij nog niet helemaal klaar is met strijden in vechtsporten. Eerder deze week kondigde hij aan dat hij het in maart tegen Haim Gozali zou opnemen in Brave CF. Hoewel velen aanvankelijk dachten dat het gevecht een MMA-wedstrijd zou zijn, wordt het in plaats daarvan een grappling wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws