Anthony Joshua en Alexander Povetkin treffen elkaar op 22 september Nieuws
Nieuws

Anthony Joshua en Alexander Povetkin treffen elkaar op 22 september

Anthony Joshua en Alexander Povetkin treffen elkaar op 22 september

Anthony Joshua en Alexander Povetkin treffen elkaar op 22 september

Twee keer betrapt op doping

Povetkin verdiende de eer om WBA's nummer 1 uitdager te zijn door David Price uit te schakelen op de undercard van Joshua's clash met Joseph Parker afgelopen maart. De Rus heeft een dopinggeschiedenis en zag een treffen tegen Wilder in 2016 uiteenvallen, toen hij voor twee drugstests kort achter elkaar faalde. Povetkin werd niet geschorst voor de eerste mislukte test ondanks het feit dat hij de verboden stof meldonium had ingenomen, maar de bokser testte toen positief voor ostarine.

Povetkin was levenslang geschorst

De WBC gaf Povetkin een levenslang verbod om te boksen, maar heractiveerde hem vorig jaar in hun ranglijst. Povetkin heeft sindsdien geen drugstest meer ondergaan, maar Price bevestigde in maart dat hij noch Povetkin getest werden tot de week voor hun partij. Matchroom-baas Eddie Hearn werkt aan het veiligstellen van Wembley voor de datum van 22 september, waardoor Joshua zou terugkeren naar de plaats waar hij in meerdere bokstitels kampioen werd.

Gevecht tegen Wilder gecancelled

Joshua versloeg Wladimir Klitschko om de WBA (Super) titel te behalen in april 2017, hij zal ernaar streven om het 90.000 plaatsen tellende stadion voor de tweede keer volledig uit te verkopen. Hoewel Povetkin een gevaarlijke tegenstander is, waren vechtersfans teleurgesteld om te horen dat Joshua niet met Wilder de ring in zou stappen. De Amerikaan geeft Joshua en Hearn de schuld dat het gevecht niet doorgaat en dringt erop aan dat het team van AJ nooit iets wilde bereiken over de historische unificatie. Hearn heeft de beweringen van Wilder herhaaldelijk verworpen, terwijl Joshua zich nog niet publiekelijk over de kwestie heeft uitgesproken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws