Als Rico Verhoeven wint van Jamal Ben Saddik wie is er dan nog over om tegen te vechten? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Als Rico Verhoeven wint van Jamal Ben Saddik wie is er dan nog over om tegen te vechten?

Als Rico Verhoeven wint van Jamal Ben Saddik wie is er dan nog over om tegen te vechten?

Rico Verhoeven is de absolute GLORY zwaargewicht kampioen.

Van “The Prince of Kickboxing” tot “The King of Kickboxing”, heeft Rico Verhoeven tijdens zijn carrière heel wat onderscheidingen verdiend. Maar één vraag omringt de ster kickbokser: wat volgt?

De Nederlandse kickboxer is sinds 2012 bij GLORY. Hij is zonder twijfel de grootste ster van de organisatie geworden. Na het verslaan van een aantal kickbokslegendes, waaronder Gökhan Saki, Daniel Ghita en Peter Aerts, veroverde Verhoeven de GLORY zwaargewichttitel. Het is een gordel die de zwaargewicht vechter door vijf titelverdedigingen nog moet opgeven. Hij zal er naar streven om er zes voor zes van te maken volgende maand wanneer hij geconfronteerd wordt met Jamal Ben Saddik in het hoofdgevecht van GLORY’s Redemption.

Foto: James Law, GLORY Sports International

Het is een passende titel voor de zwaargewicht clash.

Ben Saddik bezit een overwinning op de GLORY zwaargewicht kampioen in 2011. Toch zal Verhoeven ongetwijfeld een zware favoriet zijn voor deze partij. Zijn dominantie door de divisie heeft weinig twijfel laten bestaan ​​over zijn status als de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld. Maar met elke titelverdediging en elk supergevecht die hij wint, wordt de uitdaging om interessante tegenstanders voor Verhoeven te vinden steeds moeilijker.

Is er nog wel een echte tegenstander te vinden voor Verhoeven?

GLORY gebruikte de status van Verhoeven bij het topzwaargewicht van kickboxing om misschien wel het grootste gevecht in de geschiedenis van het bedrijf op te zetten vorig jaar, een confrontatie met de legendarische Badr Hari. Het gevecht zorgde voor een sfeer die al heel lang door GLORY-fans niet is waargenomen. Het gevecht eindigde echter met een ietwat onduidelijke finish. Sommigen voelden dat Hari de wedstrijd aan het winnen was totdat een gebroken arm de actie tot stilstand bracht.

Met een potentiële rematch die ver weg lijkt, gezien Hari’s problemen buiten de ring. Liet GLORY zijn zwaargewicht ster een paar demopartijen vechten tegen Ismael Lazaar, en voormalig UFC mededinger Antonio “Bigfoot” Silva, althans volgens sommige critici. Maar is er wel een echte tegenstander te vinden voor Verhoeven, of raakt de ruif leeg?

Keuze selectie raakt op met waardige tegenstanders

Hij is van plan om zijn GLORY titel voor het eerst in meer dan een jaar te verdedigen, en verkeert in een vreemde situatie. Hij heeft onlangs opnieuw ondertekend met GLORY in wat de organisatie een 360-graden deal noemde, wat betekent dat fans kunnen verwachten dat Verhoeven in de nabije toekomst onder de GLORY-banner zal verschijnen. Maar de keuze selectie raakt echter al snel op met waardige tegenstanders.

Mocht Verhoeven volgende maand Ben Saddik verslaan, dan zouden de drie beste overige zwaargewichten alle verlies lijden, en heeft men weinig gedaan om de man te worden om Verhoeven te verwijderen van de zwaargewicht troon.

Dus, als er niets meer in de kickboks ring over is, wat is er dan nog over voor GLORY zijn topvechter?

De details rondom GLORY’s nieuwe deal geven aan dat Verhoeven zal worden gebruikt als een ambassadeur voor het merk GLORY in het buitenland. Het is logisch: gebruik je getalenteerde ster als de poster voor de promotie. Hij is nog steeds jong, heeft een verkoopbare uitstraling en vecht vanuit het kickboks Walhalla Nederland.

Hoewel het logisch is dat de organisatie zijn zwaargewicht kampioen wil laten zien aan fans over de hele wereld, is het niet logisch dat een kickboks-organisatie zijn topster aan de zijlijn houdt tijdens de bloei van zijn atletische carrière. Dit zijn de jaren waarin Verhoeven op zijn best presteert, zowel binnen de ring als door de dagelijkse ontberingen van het trainingskamp. Dit is het moment waarop de organisatie zijn vechter zo vaak mogelijk moet laten vechten om de aantrekkingskracht van Verhoeven te verzilveren.

Als GLORY voor Verhoeven geen geschikte tegenstanders meer kan vinden, zal Verhoeven nog altijd in MMA kunnen gaan vechten.

Verhoeven heeft een keer in MMA gevochten en reisde vorig jaar door de Verenigde Staten om te proberen een perfecte sportschool te vinden om zijn MMA-vaardigheden aan te scherpen, mocht hij de kickbokshandschoenen ophangen. Hij zou de perfecte aanvulling zijn voor alle grote MMA-organisaties als een van de beste jonge zwaargewichten ter wereld. We hebben enkele kickboksende sterren zien bewegen naar MMA, zoals de eerder genoemde Saki, Joe Schilling en Tyrone Spong. Mirko “Cro Cop” Filipovic werd een van de meest gevierde zwaargewicht jagers vechters hij de kickbokswereld had verlaten.

Wellicht een overstap naar MMA?

Een overstap naar MMA lijkt een natuurlijke stap voor Verhoeven, mocht hij de zwaargewichten in GLORY blijven domineren. Zijn nieuwe contract kan de ambities van MMA in de loop van de carrière bemoeilijken, maar er komt een moment dat fans verstrikt raken in de kickboksdominantie van Verhoeven.

Hoewel GLORY haar ster zeker in de buurt wil houden, is het bedrijf misschien bereid om te onderzoeken of de vechter op een beperkte basis verhuurd kan worden. Het zou Verhoeven in staat stellen actief te blijven terwijl het merk GLORY tegelijkertijd wordt gepromoot. We hebben gezien dat GLORY en Bellator samenkomen voordat Bellator een eigen kickboksorganisatie opstartte. Het is dus niet zo dat het voor GLORY niet mogelijk is om met een extern bedrijf te werken. Zoals het gezegde luidt: “Als het euro’s maakt, is het logisch”.

 

Bekijk ook

'Badr heeft mij niets gezegd!' Coach over speculaties kickbokslegende

‘Badr heeft mij niets gezegd!’ Coach over speculaties kickbokslegende

Badr Hari is een aantal keren gespot op zijn oude

Wat is kickboksen?

Wat is kickboksen?

De beste kickboksers zijn een aantal mannen en vrouwen.

'Af jij!' Oude bokser slaat rivaal onderuit (video)

‘Af jij!’ Oude bokser slaat rivaal genadeloos onderuit (video)

Waarom de twee een boksgevecht hielden is niet bekend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page