Alistair Overeem over stap in de Politiek! 'Machtsmisbruik door overheid voorkomen' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem over stap in de Politiek! 'Machtsmisbruik door overheid voorkomen'

Alistair Overeem over stap in de Politiek! 'Machtsmisbruik door overheid voorkomen'

Alistair Overeem MMA-vechter en kickbokser, is lijstduwer bij Belang van Nederland, de partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga, geworden en maakt zich hard voor een rechtvaardig Nederland.

Topvechter Overeem is voormalig Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht en schreef in december 2010 de K-1 World Grand Prix op zijn naam. Hiermee werd hij de enige vechtsporter ooit die wereldkampioen was in zowel het MMA als K-1. In dezelfde maand werd hij tevens de eerste kampioen zwaargewicht bij de MMA-organisatie Dream. En nu maakt hij een stap richting de politiek.

“Met mijn lijstduwerschap wil ik Belang van Nederland van harte ondersteunen tijdens de campagne. Van Haga was de enige die tijdens de coronacrisis als Kamerlid zag dat er door de overheid misbruik gemaakt werd van macht", zegt Overeem.

Corona maatregelen van de overheid waren niet rechtmatig

De maatregelen waren niet rechtmatig, niet proportioneel en hadden geen wetenschappelijke basis. Grondrechten werden op grote schaal geschonden. We moeten er alles aan doen om herhaling te voorkomen. Daar kan een grote BVNL-fractie voor zorgen,” aldus Overeem.

BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga stelt dat het "tijd is voor een andere wind" in het land. Werken moet weer lonen in het land en de voedselzekerheid en de leefbaarheid in Nederland moeten worden gewaarborgd. BVNL gaat met het volste vertrouwen de verkiezingen in. De partij gaat uit van zeven Kamerzetels, of Overeem daar deel van zal uitmaken is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws