Ajax-AZ met 7.500 fans, vechtsport nog steeds de pineut – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ajax-AZ met 7.500 fans, vechtsport nog steeds de pineut

Ajax-AZ met 7.500 fans, vechtsport nog steeds de pineut

Ajax-AZ met 7.500 fans, vechtsport nog steeds de pineut

Eind april mogen er weer voetbalfans de stadions in bij wijze van pilot. Zo zal ook de mogelijke kampioenswedstrijd tussen Ajax en AZ op zondag 25 april in Amsterdam, met publiek mogelijk zijn. Maar hoe zit het met de vechtsport evenementen? De organisatoren zitten met de handen in het haar.

De vechtsport in ons land lijkt een ondergeschoven kindje, terwijl er top evenementen zoals Glory zijn lijken de fans nog steeds op een houtje te moeten bijten. Bij het voetbal mag dat getest gaan worden met 7500 fans in een stadion, maar waarom niet bij een groot kickboks evenement.

De vechtsport evenementen zijn veelal uitgeweken naar PPV formules, mee kijken op afstand en betalen om online te kunnen genieten. Voor dit soort evenementen lijkt er nog geen hoop om als fans op de tribune te kunnen zitten.

Oneerlijk

Animo is er wel, veel fans staat het weter aan de lippen en vechters willen graag weer actie. Zo verteld RINGS organisator Milco Lambrecht onze redactie dat hij de aanvragen niet aan kan van vechters die de ring in willen. RINGS zal in het najaar weer gaan organiseren, omdat de organisatie verwacht dat dan alles weer naar het oude normaal zal zijn.

Niet alleen RINGS organiseert ook andere organisaties willen vooruit. Van Glory wordt gezegd dat deze in de zomer weer komen met een groot evenement. Dit zou een mooie kans zijn om daar weer fans toe te laten. Maar vooralsnog lijkt het voetbal nummer 1 en zullen andere sporten achteraan moeten sluiten.

Bekijk ook

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Surinaamse sloper Rozenstruik 5 juni de UFC-kooi weer in

Het gevecht is voor Rozenstruik die als nummer 6 op de UFC zwaargewicht ranglijst staat zijn tweede dit jaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page