Home / Nieuws / AANKOOP NEDERLANDSE VECHTERS: ‘ONE Championship richting Europa’

AANKOOP NEDERLANDSE VECHTERS: ‘ONE Championship richting Europa’

Met de recente aankoop van een aantal Nederlandse vechters, lijkt ONE Championship richting Europa te gaan. “Ze slaan Amerika over, ze erkennen de aantrekkingskracht van de kickboksers,”zegt een bron.

Er werd altijd gedacht dat ONE Championship een snelle stap zou zetten richting de USA. Immers huist daar de grootste concurrente op MMA-gebied de UFC. Het lijkt er op dat ONE haar plannen heeft gewijzigd, en richting Europa komt.

Niet populair genoeg

De recente aankoop van een aantal Nederlandse top kickboksers en ex-GLORY vechters lijkt die richting op te wijzen. De kickboksers zoals Murat Aygun en Ismael Londt zijn de laatste toevoegingen in de zwaargewicht divisies. Waarom zou ONE met kickboksers de Amerikaanse markt opgaan als MMA daar populairder is.

Onder het aantal MMA-vechters bij ONE zitten wel bekende Amerikaanse namen zoals Eddie Alvarez en Demetrious “Mighty Mouse” Johnson. Echter zijn deze niet krachtig genoeg om de US fans aan ONE te binden ten faveure van de UFC.

In de openlucht

“Het is dat de coronapandemie roet in het eten gooit anders was ONE allang geland on Europa”,zegt de bron. “Italië wordt genoemd als land en het zou zo maar kunnen dat ergens oktober november in het zuiden van Italië een groot ONE event komt met de Europese vechters.”

“Het weer is daar dan nog goed voor een openlucht event. Er zijn plekken zat en oude Romeinse Arena’s, daar zou ONE zich juist op willen richten. ” De verwachting is dat in het najaar de grote vecht events weer op gang komen en ONE zou daar zo maar eens een grote slag kunnen slaan.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...