6 miljoen Nederlanders zonder sport: 'Open de deuren NU' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 6 miljoen Nederlanders zonder sport: ‘Open de deuren NU’

6 miljoen Nederlanders zonder sport: ‘Open de deuren NU’

6 miljoen Nederlanders zonder sport: 'Open de deuren NU'

Op dit moment staan bijna zes miljoen mensen buitenspel, waaronder veel kinderen. Het gaat om al die mensen die tot vorig jaar maart bij binnensportclubs, zwembaden, sport- en dansscholen met grote regelmaat actief waren. 

De sporters willen weer in groepsverband kunnen trainen, de sportbonden doen nu een dringend verzoek de deuren weer open te zetten. Maar liefst 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, hebben gistermiddag gezamenlijk een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer. Om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen.

Van de zes miljoen mensen die in januari 2020 nog actief hun sport beoefenden was in januari 2021 nog slechts een derde over. Zeker vier miljoen binnensporters missen daardoor de mogelijkheid om met hun sport geluk, plezier en ontspanning te vinden. Deze groep heeft ook nauwelijks de gelegenheid om aan hun sterk afgenomen mentale en lichamelijke gezondheid te werken.

Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief

Juist in het belang van de volksgezondheid vragen de 31 verenigde binnensportbonden en belangenorganisaties zeer dringend om bij de volgende keuzes die de Tweede Kamer moet maken, oog te hebben voor de helft van sportend Nederland die nu noodgedwongen inactief is.

De ondertekenaars van de brief staan klaar met alle binnensportsportclubs, zwembaden, sport- en dansscholen om ook deze groep een gezond en veilig sportaanbod te bieden en zo ook deze sportinfrastructuur levend te houden. Dat hoeft niet in één keer, maar stapsgewijs gelijklopend met het verminderde risico door het vaccineren en testen.

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page