300 Miljoen oplichterij: Gevechten sterke mannen Hall en Ford afgelast Nieuws
Nieuws

300 Miljoen oplichterij: Gevechten sterke mannen Hall en Ford afgelast

300 Miljoen oplichterij: Gevechten sterke mannen Hall en Ford afgelast

Het 'Finisher Championship MMA' show, waarbij een ongekend bedrag van 300 miljoen dollar aan prijzengeld werd beloofd, lijkt een illusie te zijn geweest. Sterkste mannen Eddie Hall en Brian Shaw, naast de engste man ter wereld Martyn Ford zien hun MMA-debuut hiermee verdampen.

Een verzameling van sterren die geen waarheid werd

De organisatie beloofde een bijeenkomst van alle gepensioneerde supersterren in één evenement. Grote namen zoals Conor McGregor, Floyd Mayweather, GSP, Khabib, Darren Till en Mike Perry werden genoemd als mogelijke deelnemers.

Om het nog geloofwaardiger te maken, zouden sterke mannen als Eddie Hall, Martyn Ford en Brian Shaw deelnemen aan een MMA-viermans eliminatietoernooi.

De voorbereidingen en de teleurstelling

Op sociale media leek iedereen in voorbereiding te zijn, met alle sterke mannen die in de sportschool MMA trainden. Eddie Hall ging zelfs viraal met zijn MMA-training waarbij hij een trap tegen het hoofd kreeg tijdens sparren (lees verder onder video).

Het contract dat aan Parr werd aangeboden, beloofde 20 miljoen dollar, wat neerkomt op ongeveer 30 miljoen Australische dollars, met de eerste miljoen die 16 weken voor het evenement zou worden uitbetaald.

Grootste oplichterij ooit

John Wayne Parr, beschrijft het evenement als de 'grootste oplichterij ooit'. Ondanks de belofte van een aanbetaling van 100.000 dollar op zijn bankrekening, heeft Parr nooit geld ontvangen.

Parr ontving zelfs foto's en video's van de beoogde locatie, een stadion met 45.000 zitplaatsen. Het evenement stond gepland voor 17 februari, maar alleen Parr heeft tot nu toe publiekelijk een verklaring afgelegd; Eddie Hall en Martyn Ford hebben zich nog niet uitgelaten over de kwestie.

De realiteit achter de droom

Naarmate het evenement dichterbij kwam, begonnen de excuses van de promotors binnen te stromen over waarom er geen betalingen werden gedaan. Dit ging door tot deze week, toen iedereen een e-mail ontving waarin werd meegedeeld dat het evenement was uitgesteld naar een latere datum.

Hoewel het event uiteindelijk niet doorgaat, beschrijft Parr het als een leuke paar maanden waarin hij droomde van het worden van een miljonair en vechten op het grootste evenement in de geschiedenis. Nu keert hij terug naar de realiteit, in de hoop genoeg te verdienen voor de lunch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws