27-jarige topbokser overlijdt tijdens training sessie Nieuws
Nieuws

27-jarige topbokser overlijdt tijdens training sessie

27-jarige topbokser overlijdt tijdens training sessie
27-jarige topbokser overlijdt tijdens training sessie

De bokswereld is geschokt om de dood van de Australische bokser Dwight Ritchie, hij stierf zaterdag op 27-jarige leeftijd op tragische wijze tijdens een sparring sessie.

Ritchie vocht in augustus zijn laatste bokswedstrijd tegen Tim Tszyu en zou in december terugkeren naar de ring. De weltergewicht bokser moest tijdens de training een stevige bodyshot incasseren, liep naar zijn hoek en stortte daar in en overleed volgens de Australische media.

Ondraaglijk nieuws

"Het is met groot verdriet dat ik moet melden dat Dwight Ritchie vandaag helaas is overleden terwijl hij deed waar hij van hield", schreef promotor en vriend Jake Ellis zaterdag op Facebook. De reacties op sociaal media waren vol emotie: "Het is ondraaglijk om het tragische nieuws te accepteren dat zojuist is opgedoken. RIP Cowboy, je zult voor altijd worden gemist.

ZIE OOK >> Groot aantal jonge boksers sterft in de ring

Ritchie had een record van 19-2 en was in training voor een licht middengewicht gevecht tegen Tommy Browne op de undercard van Tszyu's 6 december-kaart.Ritchie won de lege IBF Australiasian super weltergewicht riem in december 2017 en verdedigde zijn titel drie keer vóór de nederlaag tegen Tszyu.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws