Bokswereld 'knock-out' na dood vier jonge boksers Nieuws
Nieuws

Bokswereld 'knock-out' na dood vier jonge boksers

Bokswereld 'knock-out' na dood vier jonge boksers
Bokswereld 'knock-out' na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

Woensdagnacht overleed de 27-jarige bokser Patrick Day, hij ging knock-out na een stoten regen van zijn tegenstander Charles Conwell. Day leed ernstig hersenletsel en vocht maar liefst 4 dagen voor zijn leven, doktoren voerden een noodoperatie uit maar dat mocht niet baten.

ZIE OOK >> Patrick Day overlijdt na in coma te zijn geraakt

Het sterfgeval van Day staat niet op zichzelf, in een tijdsbestek van slechts 3 maanden stierven boksers Maxim Dadashev aan hersenletsel, Hugo Santillan aan ernstig nier falen en Boris Stanchov kreeg een hartaanval. Alarmbellen gaan dan ook af en zetten de sterfgevallen, het boksen in een negatief daglicht.

Voorkomen is beter dan genezen

De dood van de boksers roept vragen op en wordt er opgeroepen beter toezicht te houden op bokswedstrijden en de deelnemers scherper te controleren. Ook wordt er beweerd dat geld een grotere drijfveer is dan het competitieve karakter om tegen elkaar in de ring te staan.

Sterven in de ring lijkt voor een vechter het ultieme wat deze kan overkomen. Maar als het dan ook echt gebeurt levert het veel problemen op. De heldhaftige gedachte blijkt dan enorm veel consequenties te hebben voor zowel de sport, familie als de organisaties. Daar zit niemand op te wachten, moeten er strengere regels komen in het boksen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws