2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen Nieuws
Nieuws

2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen

2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen
2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen

Wat was de laatste bokstrilogie waar je echt van hebt genoten? Misschien was het de epische trilogie tussen Marco Antonio Barrera en Erik Morales. Misschien wel de spannende gevechten tussen Arturo Gatti en Micky Ward of de in totaal 32 rondes van Riddick Bowe tegen Evander Holyfield? Dit aankomende jaar, als we geluk hebben, krijgen we de volgende fantastische boks-trilogie(ën) te zien.

Volgens Boxing247.com en FightNewsAsia zijn dit de partijen die grote kans hebben volgend jaar: Deontay Wilder tegen Tyson Fury II and III, Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez III en Carl Frampton tegen Leo Santa Cruz III.

Deontay Wilder tegen Tyson Fury II and III
Wat een prachtige kalender zou dat bieden voor 2019. Het gevecht tussen zwaargewichten Fury en Wilder, die een moderne klassieker (sommigen zouden zeggen: klassieker aller tijden) hebben gevochten, lijkt voorbestemd te zijn. Zonder een KO overwinning, op de een of andere manier kunnen deze twee zeker voor een derde keer met elkaar de ring instappen voor een wereld zwaargewicht titel trilogie. Gelet op het voorgaande fantastische gevecht op 1 december, kunnen we van deze heren nog heel wat actie verwachten.

Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez III
Middengewichten GGG en Canelo moeten simpelweg nog een keer met elkaar vechten omdat hun eerste gevecht een controversieel gelijkspel was en omdat hun tweede partij zelfs nog beter was. Deze beslissende partij moet gewoon gebeuren en als GGG, net als Canelo tekent bij DAZN, zou deze partij makkelijk kunnen gerealiseerd worden.

Wie deze derde partij dan uiteindelijk zou winnen? Afgezien van het verlangen naar een derde gevecht tussen Wilder en Fury, is dit gevecht de meest gevraagde rematch in de wereld van het boksen van vandaag.

Carl Frampton tegen Leo Santa Cruz III
Vedergewichten Santa Cruz en Frampton zijn het aan elkaar verschuldigd, en de fans vinden ook dat beide boksers het eervolle zullen moeten doen om hen dit beslissende gevecht te geven. We zagen Frampton (winnaar van het eerste gevecht) en Santa Cruz (die zijn wraak verdiende in de rematch) alles geven in twee klassiekers in 2016 en 2017, en deze derde partij moet snel gebeuren, liefst in het eerste kwartaal van 2019, anders is het simpelweg te laat.

Stel je voor wat een sensationeel boksjaar het zou zijn als deze drie mogelijke (zelfs waarschijnlijke) trilogieën zouden zien plaatsvinden.:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws