Home / Nieuws / Boks Nieuws / VIDEO: Deontay Wilder tegen Tyson Fury eindigt in een gelijkspel

VIDEO: Deontay Wilder tegen Tyson Fury eindigt in een gelijkspel

VIDEO: Deontay Wilder tegen Tyson Fury eindigt in een gelijkspel

Een van de grootste gevechten van het jaar vond afgelopen nacht  plaats in Los Angeles, terwijl ongeslagen boksers Deontay Wilder en Tyson Fury elkaar bevochten om de WBC zwaargewicht titel van Wilder.

Deontay Wilder deed mee aan de wedstrijd met een perfect professioneel record van 40-0. Zijn laatste overwinning vond plaats afgelopen maart in New York, toen hij Luis Ortiz versloeg via een tiende ronde TKO.

Ondertussen ging Tyson Fury het langverwachte titelgevecht in met een smetteloos 27-0 record, zijn laatste overwinning is tegen Francesco Pianeta afgelopen augustus. “The Gypsy King” heeft veel meegemaakt sinds hij Wladimir Klitschko versloeg in november 2015, zoals hij Joe Rogan in een recent interview uitlegde.

Oorlog

De twee ongeslagen zwaargewichten hebben gecombineerd 58 knockouts in hun 67 carrière gevechten, met Deontay Wilder die de meerderheid van die finishes met 39 had. De strijd werd geleverd op alle niveaus, want na een aantal geweldige acties ging Wilder en Fury over naar absolute oorlog!

Fury leek na de opening de eerste slag te slaan, dit voordat Deontay uiteindelijk Fury liet neergaan in ronde negen. Echter “The Gypsy King” zou de weg terug vinden en leek de controle over het gevecht terug te krijgen. Echter, in de laatste ronde kon Deontay Wilder Tyson Fury wederom op de grond zetten met een enorme klap.

Herezen

Op de een of andere manier slaagde Tyson Fury er niet alleen in om weer op de been te komen, maar ging hij ook een aantal keren op Wilder in voordat de laatste bel klonk om het gevecht te beëindigen.

Het ongelooflijke gevecht eindigde als een gelijkspel (115-111 Wilder, 114-110 Fury, 113-113).

Bekijk ook

Dan Karaty zegt af voor finale Boxing Stars

Screenshot Dan Karaty zal morgen niet meedoen aan de finale van RTL Boxing Stars. Hij ...

Transgender schrijft geschiedenis: ‘wint eerste prof bokswedstrijd als man’

Foto: Instagram Pat Manuel schreef zaterdag geschiedenis als de eerste Amerikaans transgender man die aan ...

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen

Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez (screenshot YouTube) Wat was de laatste bokstrilogie waar je echt van ...