'Zwaar genaaid!' Ex-UFC kampioen bewust benadeeld? MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Zwaar genaaid!' Ex-UFC kampioen bewust benadeeld?

'Zwaar genaaid!' Ex-UFC kampioen bewust benadeeld?

Charles Oliveira, de voormalige UFC lichtgewicht kampioen meent dat de Arizona State Athletic Commission (ASAC) hem heeft benadeeld. Volgens Oliveira wilde de ASAC dat Justin Gaethje zou winnen bij UFC 274 "Ze hebben me zwaar genaaid".

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Charles Oliveira gelooft dat hij tegen meer dan alleen Justin Gaethje vocht tijdens UFC 274. De Braziliaan kwam vorige maand nog in actie tegen Gaethje. Voordat de twee mannen in de kooi kwamen, moesten ze echter wegen. Terwijl Gaethje comfortabel gewicht maakte, deed de UFC lichtgewicht kampioen dat niet.

Ze wilden mij niet laten vechten

Charles Oliveira miste gewicht en werd de eerste UFC-kampioen ooit die zijn titel daarvoor verloor. De headliner ging nog steeds door, met de vacante titel op het spel voor Justin Gaethje. De Braziliaan won echter in de eerste ronde, waardoor de titel vacant bleef (gaat verder onder video).

Nu, een maand na het evenement, heeft Charles Oliveira zijn gewichtsmisser besproken met ESPN. De voormalige lichtgewicht kampioen onthulde dat hij gelooft dat de Arizona State Athletic Commission wilde dat hij zou verliezen van Justin Gaethje, die in Arizona woont.

thuisvoordeel

,,De atletiekcommissie van de stad heeft me beroofd, ze hebben me beroofd. Dat is de realiteit. Ze wilden mijn afpakken om met mijn hoofd te rotzooien, maar het gebeurde andersom. Hoeveel ze ook met mijn hoofd proberen te knoeien, ik ben de kampioen."

Charles Oliveira vervolgde: De ASAC heeft me zwaar genaaid, ze wilden dat de kampioen uit hun stad kwam, maar het kwam niet eens in de buurt. Ik denk dat er met de weegschaal is geknoeid zodat ik zwaarder zou wegen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws