Waarom Israel Adesanya UFC 300 misloopt: Fans woedend MMA Nieuws
MMA Nieuws

Waarom Israel Adesanya UFC 300 misloopt: Fans woedend

Waarom Israel Adesanya UFC 300 misloopt: Fans woedend

Israel Adesanya had de kans om te vechten op een van de grootste UFC-evenementen ooit, maar die kans greep net naast hem. Het evenement van afgelopen zaterdag, UFC 300, presenteerde een indrukwekkende line-up met tal van huidige en voormalig kampioenen. Helaas was Adesanya, tweevoudig UFC-middengewicht kampioen, daar niet bij.

Adesanya had eerder aangegeven graag tegen kampioen Dricus du Plessis te willen vechten. Echter, du Plessis kon vanwege een vijfronden-oorlog tegen Sean Strickland op UFC 297 in januari de datum van 13 april niet halen.

Oorspronkelijke plan: Titelgevecht tegen Du Plessis

Du Plessis bevestigde zelf dat hij de beslissing nam om niet tegen Adesanya te vechten op UFC 300. Die beslissing viel volgens manager Tim Simpson niet in goede aarde bij "The Last Stylebender."

"Israel was erg teleurgesteld dat hij het niet deed," vertelde Simpson over Adesanya op The MMA Hour. "We waren tegelijkertijd in gesprek met zowel Israel als [mede-cliënt Leon Edwards], dus ik dacht: 'Shit, een van hen gaat er waarschijnlijk [niet op de kaart komen].' Hij was er helemaal klaar voor. Ik denk niet dat ze beide vechters hadden gewild. Dat zou geweldig zijn geweest... Hij was klaar, hij was ingepland. [Du Plessis voor de titel] was waar we aan werkten."

"Ik geloof dat Dricus er nog niet klaar voor was. Naar mijn mening heeft hij na zijn laatste gevecht een soort ingreep gehad. Nogmaals, dit is wat Israel en [coach] Eugene [Bareman] publiekelijk hebben verklaard. Maar ja, hij wilde het echt heel graag. Hij was boos. Hij wilde erbij zijn en het doen, hij wilde het echt heel graag doen. Hij houdt van grote momenten, de titelstrijd lonkte. Die beslissing viel op het laatste moment, ik zou zeggen enkele uren voordat ze [Jamahal] Hill en [Alex] Pereira aankondigden, stuurde ik nog berichten naar [UFC-bestuurder] Hunter [Campbell] maar het lukte niet van Dricus' kant, terwijl Izzy er helemaal klaar voor was."

Team richt blik op UFC 305

Toen ze te horen kregen dat du Plessis niet beschikbaar was, overwoog Simpsons team om een trilogie-gevecht na te streven met Adesanya's oud rivaal en huidige licht zwaargewicht kampioen Alex Pereira, maar er vonden geen concrete gesprekken plaats.

Simpson blijft ervan overtuigd dat Adesanya een titelgevecht kan boeken tegen du Plessis op de aankomende UFC 305 kaart op 17 augustus in Perth. Hij verwacht echter te moeten wachten tot het officieel wordt, aangezien de UFC de volgende pay-per-views finaliseert.

"Hopelijk," zei Simpson over Adesanya's confrontatie met du Plessis. "Ik denk dat ze allebei - uiteraard is deze week enorm - ze zullen waarschijnlijk locaties aankondigen, maar procedureel gezien kondigen ze gevechten graag in chronologische volgorde aan."

"Dus ik denk dat ze eerst moeten vastleggen wat er in juni en juli gebeurt, en dan pas naar augustus gaan, maar ik kan me niet voorstellen waarom ze het niet zouden doen. Beide vechters zeggen dat ze geïnteresseerd zijn, het is logisch. Zuid-Afrika ligt heel dicht bij Perth - het is een directe vlucht."

Zelfvertrouwen ondanks verlies

Adesanya komt uit een zelf opgelegde pauze na een teleurstellend verlies tegen Strickland afgelopen september, waardoor hij zijn middengewichttitel verloor. Desondanks is Simpson ervan overtuigd dat zijn cliënt direct weer kan strijden om de titel, vooral omdat hij gelooft dat er genoeg steun is voor de vete-wedstrijd.

"Het is toch duidelijk?" zei Simpson. "Haat is online zo intens. Het is veel makkelijker om online negativiteit te horen dan positiviteit. Maar ik denk dat als je op de een of andere manier een echte peiling zou kunnen houden, zou de overgrote meerderheid van de mensen zeggen:

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws