Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht MMA Nieuws
MMA Nieuws

Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht

Waar en waarom je UFC 269 Oliveira vs Poirier moet kijken vannacht

Charles Oliveira zal zijn lichtgewicht titel voor het eerst op het spel zetten tegen Dustin Poirier. Het gevecht voert aankomende nacht het programma aan bij UFC 269 in Las Vegas. Om live en gratis mee te kijken schakel je vannacht in bij SBS 9 en KIJK.nl om 04:00 uur.

Het evenement bevat ook een titelgevecht in het bantamgewicht voor vrouwen tussen kampioen Amanda Nunes en Julianna Pena. van Cody Garbrandt, zal zijn vlieggewicht debuut maken tegen Kai Kara-France. En een bantam gevecht tussen Dominick Cruz en Pedro Munhoz zal ook te zien zijn.

De laatste vier jaar van Poiriers carrière vormen een van de meest indrukwekkende MMA-runs in de recente geschiedenis. Hij werd van een middelmatige vechter een van de beste pond-voor-pond-vechters ter wereld. De tegenstanders die hij sinds 2017 heeft verslagen, zijn onder meer Justin Gaethje, Max Holloway, Eddie Alvarez, Anthony Pettis en, meest recentelijk, en tweemaal Conor McGregor.

Nog een titelgevecht

Amanda Nunes tegen Julianna Pena om de bantam titel is er een die je niet mag missen. Nunes die twee titels in verschillende gewichtklassen heeft is ongeslagen. Pena zal er alles om doen om de kampioen te onttronen.

Wordt Garbrandt een speler bij vlieggewicht? De UFC boekte Garbrandt in een vlieggewicht titelgevecht tegen de toenmalige kampioen Deiveson Figueiredo in 2020, maar Garbrandt moest zich terugtrekken en nam later nog een gevecht op bantamgewicht. Nu staat hij tegenover Pedro Munhoz, als Garbrandt slaagt is een titelkans dichtbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws