Video: Gabi Garcia mist gewicht en is zwaarder dan haar 53-jarige tegenstander MMA Nieuws
MMA Nieuws

Video: Gabi Garcia mist gewicht en is zwaarder dan haar 53-jarige tegenstander

Video: Gabi Garcia mist gewicht en is zwaarder dan haar 53-jarige tegenstander

Gabi Garcia, die gepland staat om deel te nemen aan Rizin's tweedaagse nieuwjaarsnacht special, heeft een controverse veroorzaakt!

Eerder vandaag in Japan miste Garcia haar gewicht en gaf de weegschaal een gewicht van 107,7 kg. Zelfs met de toegestane hoeveelheid van een halve kilo, maakt dat haar nog steeds 12,2 kg over de gecontracteerde limiet van 95 kg. Haar tegenstander, de 53-jarige Shinobu Kandori, woog ruim onder dit streefgewicht, met slechts 93.75 kg.

Officieel zijn ze te ver uit elkaar qua gewicht, maar Garcia was de vorige avond bezig met het verminderen van het watergewicht in haar lichaam, zodat die kloof nog wel eens veel groter kan zijn. Na het horen van de discrepantie in gewicht, schreeuwde Kandori naar Garcia voordat zij het podium af stormde. Rizin hoofd Nobuyuki Sakakibara sprak over het mogelijk annuleren van de wedstrijd, maar op dit moment is er geen officiële aankondiging gedaan.

Garcia is technisch nog steeds ongeslagen in haar MM carrière

Maar het was geen soepele weg voor de gedecoreerde BJJ-kampioen. Haar laatste gevecht was een instant no-contest nadat ze Oksana Gagloeva in slechts 16 seconden in de ogen had geprikt. In dezelfde maand vernietigde het zwaargewicht haar vlieggewicht-tegenstander door meerdere illegale voetbalschoppen tegen haar kleinere vijand uit te delen. Ze kreeg een rode kaart, maar werd verrassend gezien als een niet-wedstrijd in plaats van een diskwalificatie. Omdat het een inval partij was, kwam het niet op haar MMA-record terecht.

Geen vervangende tegenstander

Daarvoor noteerde Garcia haar vierde officiële overwinning in MMA en schakelde een toen 49-jarige Yumiko Hotta in slechts 41 seconden uit. Garcia's tegenstander in NYE in Kandori is de oudere ploegmaat en trainingspartner van Hotta. Garcia ging op sociale media in op de weging, zeggend dat ze geen vervangende tegenstander krijgt en dat ze uiteindelijk haar kant van de zaak zal geven om te verklaren wat er is gebeurt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws