UFC vechter Silva pikt verlies niet! Protesteert tegen 'discriminerende' uitslag MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC vechter Silva pikt verlies niet! Protesteert tegen 'discriminerende' uitslag

UFC vechter Silva pikt verlies niet! Protesteert tegen 'discriminerende' uitslag

De Braziliaanse vechter Bruno Silva is woedend over de verloren partij tegen Chris Weidman tijdens UFC Atlantic City afgelopen zaterdag. Silva is ervan overtuigd dat de scheidsrechter en Weidman hem onrechtvaardig hebben behandeld.

Tijdens het gevecht op zaterdagavond werd Silva meerdere keren per ongeluk in zijn oog gestoken door Weidman met diens vingers. Vooral twee in de derde ronde, vlak voor de knock-out volgens de scheidsrechter, waren cruciaal. Silva protesteerde direct en de beelden toonden duidelijk dat de Braziliaan geraakt was.

Jury beslist in voordeel Weidman

In plaats van een 'no-contest' besloot de commissie de partij om te zetten in een technische overwinning voor Weidman. Alle drie de juryleden gaven de voormalig kampioen de win in beide rondes, plus een 10-9 voor de 2:18 minuten van de derde ronde.

Silva is ervan overtuigd dat de jury commissie van New Jersey partij koos voor de Amerikaanse vechter Weidman en hem daarmee discrimineerde. Hij gaat dan ook in beroep tegen de beslissing. Aanvankelijk was Silva niet boos op Weidman, maar dat veranderde toen hij het gevecht terugzag in het hotel.

Silva overweegt nu wraak te nemen als ze opnieuw worden gekoppeld voor een rematch. Of deze plaats zal vinden zal afhangen of het protest wordt aangenomen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws